Kul! Svårt att få så mycket mer för 300 pix. Har inga anteckningar på Sainte Anne men klassisk odlarskumpa med allt vad det betyder. Tänk ek, funkigt och allmänt mycket doft och smak. Senast jag fick Kartongen blint var det en
Beaux Sens 2013 då skrev jag "Luktar superodlare och smakar pinot. Tror jag gissade Voutte & Sorbet Fidele här. Mycket bra vin fullt av karaktär. Kände inga godis eller tropiska toner som ibland kan avslöja PM. Kul vin och är nog den bästa rena PM jag druckit."
I den bemärkelsen är Sainte Anne mer ett matvin, även om jag personligen föredrar smakrika viner som får en att tappa det sociala fokuset även som apertif. Mat? Inga problem, champagne funkar till allt!
Rent teoretiskt borde dock vinet passa i mellanregistret mellan ostron och biff med bea.
För övrigt så var en öppnad Sainte Anne på jero det bästa vinet Alexandre bjöd på när jag besökte honom i höstas. Vet inte vad han tyckte om det med tanke på hans vurmande för terroir och vingårdsviner ala Burgånj.