Mattias Schyberg
Administratör
Så låter en förnuftig själ med tålamod och självkontroll - grattis till dina goda och balanserade sidor.Nja men drick andra dagen efter så minnet är färskt
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Så låter en förnuftig själ med tålamod och självkontroll - grattis till dina goda och balanserade sidor.Nja men drick andra dagen efter så minnet är färskt
Jag har nog bara för lite flaskorSå låter en förnuftig själ med tålamod och självkontroll - grattis till dina goda och balanserade sidor.
Jag är ju som en typisk ryss för tillfället - nyrik och oförskämd, detta efter lite vinsafari i Köpenhamn. Det går nog över snart kan jag tänka mig.Jag har nog bara för lite flaskor
Du behöver helt klart en Coravin som rekommenderas i början av tråden. Klockrent!Jag hade ett annat problem, som ändå gav samma trista slutresultat. Vi drack så lite att alla, även riktigt goda (och ibland snuskigt dyra) droppar landade i slasken efter ett antal dagar i kylen. Förbannat trist problem som jag löste med att drick alite mer, lite oftare. Nu hamnar bara äckligt vin i slasken - och det sker ytterst sällan. Så en dellösning kanske är att bara köpa riktigt, riktigt goda viner?
(snillen spekulerar känner jag, men va fan..)
Ja blev du rik på Krim aktier så lär dom sjunka snartJag är ju som en typisk ryss för tillfället - nyrik och oförskämd, detta efter lite vinsafari i Köpenhamn. Det går nog över snart kan jag tänka mig.
För min del är det ju vin som gjort mig rik. Pengarna tryter tyvärr snabbare än en nyöppnad Krug -88 på ett vininferno...Ja blev du rik på Krim aktier så lär dom sjunka snart
Rik på upplevelse?För min del är det ju vin som gjort mig rik. Pengarna tryter tyvärr snabbare än en nyöppnad Krug -88 på ett vininferno...
Inte ännu, men jag jobbar på det. Upplevelserna kommer efterhand som pengarna tryter...Rik på upplevelse?
Hade..min vän, hade... Problemet löst!!Du behöver helt klart en Coravin som rekommenderas i början av tråden. Klockrent!
Min bättre hälft installerar självdisciplin i mig på telepatisk väg. En blick och ... tja, så är det inte mer med den saken. Jag är annars som snubben på CT: Wineismylife: "Wine is like potato chips around me. If it's open, it's gone."Så låter en förnuftig själ med tålamod och självkontroll - grattis till dina goda och balanserade sidor.
Mycket visdomsord och allmänna kåserier. Trevlig läsning.Min bättre hälft installerar självdisciplin i mig på telepatisk väg. En blick och ... tja, så är det inte mer med den saken. Jag är annars som snubben på CT: Wineismylife: "Wine is like potato chips around me. If it's open, it's gone."
I början då jag delade en flaska med hustrun (som fö dricker som en sparv) så räckte vinet ymnigt och drygt, men numer beh jag hålla igen, ta varannan vatten och hålla koll på vad som finns kvar i flaskan/decantern. Och det drar alltid lite att överlämna sista glaset till sommelieren... (Men med bara en liten telepatisk dos, så löser det sig.)
Tar oftast med enbart en flaska till restauranger, och gör därför min hemläxa så grundligt varje vin tillåter, från inköp till dekantering. Vill ju slippa sitta genom en hel afton med ett trist vin, även om det måste få hända ibland: så att vår poängsättning degaussas på ett bra sätt.
Nog hade jag gärna laddat upp med självkomponerade dryckespaket efter dialog med sommelier/kock inför varje restaurangbesök. Men, tiden det skulle ta med förberedelser, och att varje medhavd skvätt kostar korkavgift och beh hanteras med en Coravin... Mmmnnnjjah... Har dock utvecklat en känsla för andra typer av utmaningar som EN flaska ger, tex att försöka förutse hur en rätt skall funka med vinet eller hur hustrun kommer att se på vinets utv under kvällen. Andra utmaningar är att dricka/äta lagom fort, så att schludder inte uppstår eller att den initiala hungern vid anländandet inte resulterar i en större initial brödförtäring än att det fortfarande går att stå-gå efter desserterna... Kan faktiskt också uppskatta den intima närhet man får till ett vin över en fokuserad afton. Det betyder kanske bara en ~300 verkliga encounters per år, men, blir bättre (imho) recensioner av gediget genomdruckna viner än dem som skwättvis provats sida vid sida en masse.
Min italienske mentor har alltid en 5-6 flaskor öppna. Inget Coravin, omsättning (drickning/matlagning/gäster) ger en Life Expectancy Rate som maxar 3 dygn, och under kork klarar de flesta viner av detta utan annan intervention. Hans franska hustru beklagar sig dock lika högljutt vid VARJE glas han häller upp åt sig, spelar ingen roll om det är 1:a eller 5:e.
PJaines (CT) har också en fransk hustru som dricker glatt tills hon plötsligen är färdig och inte vill ha mer - undviner drängfyllor på så vis. En annan god vän jag har börjar nysa okontrollerat då det är dags för honom att sluta dricka...
Som i alla relationer gäller det att hitta balans. Kommunikation av drömmar, visioner, utmaningar, begränsningar och en ömsesidig vilja att hitta nya sätt att uppnå ständigt förbättrad balans på, skapar en dynamisk grogrund för gedigen lycka. Hoppas jag iaf. Ibland kan det landa i oändliga diskussioner som inte alldeles är av karaktären: goda samtal... Men Dr Phil skall ju också ha något att stå i.