Jimmy Forsman
I det stora hela tämligen meh...
Idag så provade vi av Jadots Chassagn-Montrachet som en av kollegorna tagit med sig. Han köpte en låda i höstas och har sett vinerna förändras från unga och rakbladsvassa till öxiderade och odrickbara på bara några få månader.
Hans fru, som också var i vinbranschen, har varit nere i Bourgogne i veckan och fick då höra från en vinmakare att vita Bourgogner, speciellt från 0-årgångarna, har varit utsatta för "premature oxidation". Så verkar också vara fallet.
Jag hade inte hört talas om detta tidigare och var tvungen att googla lite och hittade då denna: http://oxidised-burgs.wikispaces.com/General+Discussion
Har ni några erfarenheter av detta?
Tankar och åsikter?
//J
Hans fru, som också var i vinbranschen, har varit nere i Bourgogne i veckan och fick då höra från en vinmakare att vita Bourgogner, speciellt från 0-årgångarna, har varit utsatta för "premature oxidation". Så verkar också vara fallet.
Jag hade inte hört talas om detta tidigare och var tvungen att googla lite och hittade då denna: http://oxidised-burgs.wikispaces.com/General+Discussion
Har ni några erfarenheter av detta?
Tankar och åsikter?
//J