This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Pomerol skrev:Jag upplever de som väldigt stiltypiska så det är nästan en smaksak, då de är likvärdiga i kvalitet.
När det gäller 96an föredrar jag deras bdb för dess fina syra och härliga mineralkaraktär men om jag skulle dricka något av vinerna till en varmrätt skulle jag nog välja Millésieme för dess fyllighet.
Lando skrev:1996 Palmer Millésime Brut finns ju i dubbelmagnum så om ni är tillräclkigt många är ju det en spektakulär storlek
Elvis skrev:Den har jag frågat efter, men den är slut sedan länge.
Och sämre, efter vad jag har fått veta. Enligt uppgifter jäser champagne på större flaskor än magnum i just magnumflaskor och hälls sedan över.David W skrev:Dessutom ganska mycket dyrare än 2 magnum.
Darth Angelus skrev:Och sämre, efter vad jag har fått veta. Enligt uppgifter jäser champagne på större flaskor än magnum i just magnumflaskor och hälls sedan över.
Jaha, OK. Det var ju ett undantag. Det sägs ändå att magnum är optimum. Så jag ser ingen anledning att köpa dubbelmagnum för ett extra högt pris om det skulle vara så.Gustibus skrev:Palmer, till skillnad från många andra, gör andra jäsningen på flaska även på dubbelmagnum.
Darth Angelus skrev:Jaha, OK. Det var ju ett undantag. Det sägs ändå att magnum är optimum. Så jag ser ingen anledning att köpa dubbelmagnum för ett extra högt pris om det skulle vara så.
Gustibus skrev:Enda anledningen är väl att det är himla festligt med stora flaskor. Att det är dyrare med Palmers dubbelmagnum beror på att hela hanteringen med reumage och degorgering sker helt manuellt och inte genom transfermetoden.
(Jag kan inte svära på att jag minns rätt - men jag tror faktiskt att det bara är Palmer som gör på detta vis. Hur som helst så har de tagit fram ett specialverkyg för den manuella reumagen. Rätta mig gärna om jag har fel.)
shorepower skrev:Ute lite på hal is nu men jag trodde den enda firman som gjorde andra jäsningen i större flaskor än magnum var Drappier. De har väl också en 36 liters (nu är vi mer inne på TP-nivå än kanske praktisk viktigt information).
shorepower skrev:Ute lite på hal is nu men jag trodde den enda firman som gjorde andra jäsningen i större flaskor än magnum var Drappier. De har väl också en 36 liters (nu är vi mer inne på TP-nivå än kanske praktisk viktigt information).
Lando skrev:Var bara tvungen att kolla på deras hemsida och det visar sig att dom har:
2 dl
Kvartsmagnum
Halvmagnum
Magnum
Dubbelmagnum
Fyrdubbelmagnum
Åttadubbelmagnum
15 l
18 l
27 l
30 l
På bilden med alla flaskorna ser den vanliga magnumen ut som en dockflaska..
Gustibus skrev:Enda anledningen är väl att det är himla festligt med stora flaskor. Att det är dyrare med Palmers dubbelmagnum beror på att hela hanteringen med reumage och degorgering sker helt manuellt och inte genom transfermetoden.
(Jag kan inte svära på att jag minns rätt - men jag tror faktiskt att det bara är Palmer som gör på detta vis. Hur som helst så har de tagit fram ett specialverkyg för den manuella reumagen. Rätta mig gärna om jag har fel.)
Frågan är, hur påverkas jäsningen om flaskorna är så stora? Och hur påverkas lagringstiden när de väl är färdiga? Någon som vet svaret på dessa frågor.shorepower skrev:Ute lite på hal is nu men jag trodde den enda firman som gjorde andra jäsningen i större flaskor än magnum var Drappier. De har väl också en 36 liters (nu är vi mer inne på TP-nivå än kanske praktisk viktigt information).
Darth Angelus skrev:Frågan är, hur påverkas jäsningen om flaskorna är så stora? Och hur påverkas lagringstiden när de väl är färdiga? Någon som vet svaret på dessa frågor.
Jag menade, hur påverkas jäsningsprocessen på flaskan av att det är dubbelmagnum? Och hur blir lagringen efter att den levererats på dubbelmagnum eller större.Gustibus skrev:Inga champagner på flaskor över dubbelmagnum flaskjäses på FLASKAN. dvs de genomgår transfermetoden.