Jag gillar att testa nya recept i köket, och en sak som jag inte hunnit göra själv ännu (även om jag ätit det på restaurang flera gånger) är råbiff. Tänkte för skojs skull göra två varianter och servera efter varandra, först en tonfisk tartar och sedan en klassisk råbiff. Vad jag då undrar är, vilken typ av vin skulle funka bäst till respektive rätt?
Tonfisken kommer antagligen att vara lite kryddig, med färsk ingefära, lite jalapeño och en del wasabi inblandat. För den som är nyfiken på detaljerna så är det detta recept jag tänkte följa.
Råbiffen blir mindre kryddstark, med rödbetor och kapris och en aning fransk senap. Receptet föreslår också att man kan sätta till konjak, whisky eller calvados efter smak så jag tänkte prova med en gnutta Macallan (kanske någon vet om det är bättre att skippa det?). Receptet kommer från Tasteline
Jag är helt klart en amatör när det gäller att matcha vin med mat, så alla tips mottages tacksamt.
Tonfisken kommer antagligen att vara lite kryddig, med färsk ingefära, lite jalapeño och en del wasabi inblandat. För den som är nyfiken på detaljerna så är det detta recept jag tänkte följa.
Råbiffen blir mindre kryddstark, med rödbetor och kapris och en aning fransk senap. Receptet föreslår också att man kan sätta till konjak, whisky eller calvados efter smak så jag tänkte prova med en gnutta Macallan (kanske någon vet om det är bättre att skippa det?). Receptet kommer från Tasteline
Jag är helt klart en amatör när det gäller att matcha vin med mat, så alla tips mottages tacksamt.