Sent inlägg i denna tråd, men för mina fem cents... Jag gillar kellers restauranger, och hans kokböcker, hans fusion mellan klassisk fransk kokkonst och amerikanska råvaror - han har i min mening byggt vidare på - och förfinat - de kulinariska byggstenar som lagts av gramercy, Union Square Café (vila i frid), Gotham bar and grill. Men problemet är snarare stjärnrestauranger i sig - man har så sjukt högt ställda förväntningar att man riskerar bli besviken oavsett vad man får på tallriken. Särskilt när man tittar på notan.
Per Se är riktigt riktigt bra, men är det den bästa matupplevelsen i new york jag haft? Nej.
I Yountville vill jag slå ett slag för Ad Hoc, fantastiskt trevligt att traska in, sätta sig vid baren, ta in några riktigt goda viner per glas eller halvflaska, och njuta av dagens trerätters, finlagad husman i kellers new american cuisine, till oerhört rimliga priser, vilket annars inte riktigt är det som kännetecknar just yountville...