Detta har hänt:
1. Plommon plockades och delades.
2. Skal, kärnor och allt mosades. Hett vatten tillsattes för att ta död på ev spontanjäst och andra konstigheter som flyger runt på Hammarö.
3. In med jäst (köpt jäst av portvinskaraktär då jag vill ha ett sött och starkt vin. Skeptisk till kvalitén då jag köpte det på en klassisk brygg-hemma-ful-vin-affär)
4. Sen var tanken att det skulle stå och jäsa i 3-4 dagar. Det blev 8 dagar istället då detta hände under tiden:
5. När vi tre (!!!!!!!) sedan kom hem hade jäsningen avstannat. Då kokade jag sockerlag på ett par kilo socker och nån liter vatten samt tillsatte lite mer jäst. Vid öppning av kärlet för tillsätta allt samt att kika på härligheten luktade det faktiskt vin, dock inget bra vin men ändå vin! Hör och häpna!
Nu bubblar det så härligt i röret, nu gäller det att vänta bra länge innan vi tippar över det på flaskor.
Fortsättning följer.