Var en före detta vinimportör på besök och drack lite bubbel nyligen. Han berättade att han mest drack husviner på "dunk", de stora glasflaskorna antar jag. Bättre husviner i de formaten kanske skulle kunna ta över efter alla jävla bag in box viner? Är det mindre producenter så får man väl byta till en annan bra när de inte kan leverera mer till den förhoppningsvis stora massan?
Får man in det på bolaget så kan man så ett frö också. Men ni som är i branchen har säkert bra koll på hur "lotteriet" och dess begränsningar fungerar. Jag har mest hört historier.
Om nu gårdsförsäljning tillåts så kan man ju köpa in druvor/stilla vitt och dra i bubblor och sälja lokalproducerad mosserande annars?
Kan ju vara trevligt att lansera ett typ "lådvin" på dubbel magnun glas till allmänheten där det finns mer information om odlaren, processen osv och som dessutom skiftar efter tillgång, efterfrågan och kanske med årstid? Fokus på kvalité, process och humant pris. Vinet i fokus. Finewines.se husvin/bulk 2.0?