CH
Medlem
En fantastisk lördag med Eriksbergs Vinsällskap där vi fick äran att prova en väldigt unik uppställning av viner från Jacques Selosse som matchades av en enastående 11-rätts meny av Stefan Karlsson från Restaurang Fond
(Jag förde inga anteckningar utan skriver av från minnet så vissa korrigeringar kan göras i efterhand på beskrivningen av maten eller champagnerna)
Intial deg. 2011-04-29
Grand Cru Brut deg. 2001-10-15
Tartar på råräka och hälleflundra smaksatt med basilika, grädde och citron.
Rhode island sås och tomater långsamt bakade i ugn med olivolja
_____________________________________________
V.O deg. 2010-11-29
Grand Cru Extra Brut deg. 2003-11-18
Fint tärnad ryggbiff penslad med talg smaksatt med calvados, olivolja, salt och peppar
Silverlöksreduktion med olivolja och vinäger
Råstekta toppar av grönsparris och en sallad på hyvlat äpple och rå sparris och en äppelsenap till
_____________________________________________
Substance deg. 2012-06-29
Substance deg. 2003-09-24
Knorrhane och råstekt havskräfta
Mandelpotatiscrème med en curryvinägrett till
_____________________________________________
Les Carelles deg. 2012-04-20
Chemin de Châlons deg. 2012-05-09
Le Chantereniers deg. 2012-05-09
Ugnsbakad långarygg tillsammans med bröderna Perssons löjrom
Mjölksyrad creamfraiche och en gurksoppa i botten med lite chilipeppar
_____________________________________________
La Côte Faron deg. 2012-10-31
Le Bout du Clos deg. 2012-04-16
Sous le mont deg. 2012-01-25
3 typer av ärtor till ugnsbakad sjötunga
Champagnesås på skrovet från kräftorna och sjötungan samt lite initial.
Mellanrätt
Bröst och sprängt lår från fransk pärlhöna.
Ragu av stjälk från vit sparris
Toppar av vit sparris och buljong gjort på pärlhönan
_____________________________________________
Rose deg. 2012-01-23
Rose (saknar deg.datum på äldre flaskor men inköpt sep 2003)
Kalv innerfilé och första svenska morötterna samt små lökar
Kalv och dillsås och kalvbräss
_____________________________________________
Lubie (Coteaux Champenois Ambonnay Rouge 2002)
Halstrad anklever, anksky och hallon
_____________________________________________
2002 deg. 2012-05-22
1999 deg. 2009-01-19
1995 deg. 2003-02-14
1992 deg. 2000-09-14
Hjortsadel och svensk shiitake
Ugnsbakade jordärtskocka och bakat äpple
Rödvinssky på kalvsvans och rosmarin
_____________________________________________
il était une fois (saknar deg.datum)
Mandel och yoghurt shibust
Sorbe på råmixade rabarber
Ugnsbakad rabarber
Svenska jordgubbar och jägarsnus
Varm chokladbakelse med råflamberad ananas, smörsås och kokossorbe
(Jag förde inga anteckningar utan skriver av från minnet så vissa korrigeringar kan göras i efterhand på beskrivningen av maten eller champagnerna)
Intial deg. 2011-04-29
Grand Cru Brut deg. 2001-10-15
Tartar på råräka och hälleflundra smaksatt med basilika, grädde och citron.
Rhode island sås och tomater långsamt bakade i ugn med olivolja
_____________________________________________
V.O deg. 2010-11-29
Grand Cru Extra Brut deg. 2003-11-18
Fint tärnad ryggbiff penslad med talg smaksatt med calvados, olivolja, salt och peppar
Silverlöksreduktion med olivolja och vinäger
Råstekta toppar av grönsparris och en sallad på hyvlat äpple och rå sparris och en äppelsenap till
_____________________________________________
Substance deg. 2012-06-29
Substance deg. 2003-09-24
Knorrhane och råstekt havskräfta
Mandelpotatiscrème med en curryvinägrett till
_____________________________________________
Les Carelles deg. 2012-04-20
Chemin de Châlons deg. 2012-05-09
Le Chantereniers deg. 2012-05-09
Ugnsbakad långarygg tillsammans med bröderna Perssons löjrom
Mjölksyrad creamfraiche och en gurksoppa i botten med lite chilipeppar
_____________________________________________
La Côte Faron deg. 2012-10-31
Le Bout du Clos deg. 2012-04-16
Sous le mont deg. 2012-01-25
3 typer av ärtor till ugnsbakad sjötunga
Champagnesås på skrovet från kräftorna och sjötungan samt lite initial.
Mellanrätt
Bröst och sprängt lår från fransk pärlhöna.
Ragu av stjälk från vit sparris
Toppar av vit sparris och buljong gjort på pärlhönan
_____________________________________________
Rose deg. 2012-01-23
Rose (saknar deg.datum på äldre flaskor men inköpt sep 2003)
Kalv innerfilé och första svenska morötterna samt små lökar
Kalv och dillsås och kalvbräss
_____________________________________________
Lubie (Coteaux Champenois Ambonnay Rouge 2002)
Halstrad anklever, anksky och hallon
_____________________________________________
2002 deg. 2012-05-22
1999 deg. 2009-01-19
1995 deg. 2003-02-14
1992 deg. 2000-09-14
Hjortsadel och svensk shiitake
Ugnsbakade jordärtskocka och bakat äpple
Rödvinssky på kalvsvans och rosmarin
_____________________________________________
il était une fois (saknar deg.datum)
Mandel och yoghurt shibust
Sorbe på råmixade rabarber
Ugnsbakad rabarber
Svenska jordgubbar och jägarsnus
Varm chokladbakelse med råflamberad ananas, smörsås och kokossorbe