Kostjan
Mot bättre vetande
Nu var det så tokigt att jag inte tog några anteckningar på just skumpan, men ska@Kostjan du får väl lägga till lite noter på skumpan med
försöka ta det ur huvudet. En producent (odlare?) jag inte hört något om tidigare.
Artéis & co brut 2002
Deg 2014?
Det första jag tänker när jag stoppar ner näsan i glaset är pinot meunier med pumpande
fudge och kola/karamel toner, även lite bröd/kaka. Läser man på Robersons hemsida
så skriver dom att alla tre druvsorter ingår, medans jag hittar lite annan info på andra
sidor att det verkar vara 50/50 mellan Chardonnay o Pinot noir.
Vinet har fått 11 år på jästen vilket märks på smaken, otroligt brödig med härliga
torkade frukter (aprikos) och en lång rökig eftersmak.
Vinet är ungt och kommer absolut förbättras.
Skulle jag jämföra med något så är det väl en blandning mellan Bollingers standard Cuveé
och jerome prevost la closerie.