This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Ja, det stämmer!Är det den Beaucastel med nr 95272 på Systembolaget du menar? (Rouge) Tack för alla dina tips!
Cuvée Tradition har jag provat, hamnade i kategoring ok. Chante le Merle har jag bara provat Vieilles Vignes 2001 och det var si sådär, kanske ska ge den en chans.
Tack för tipsen!
Du undrade över hur de som släpps 22/3 svarar mot dina preferenser?Det jag kommit fram till är följande:
- Avstjälkning är inte att föredra
- Lagringstid bör vara minst 18 månader (om det inte är 100% grenache, då kan det vara något kortare)
- Grenache ska uppta minst 80%
- Fat är att föredra
Jag som tror mig inte gilla Santa Duc får nog köpa några flaskor trots allt. Tack för tipset!Du undrade över hur de som släpps 22/3 svarar mot dina preferenser?
Santa Duc Gigondas Clos Derrière Vieille 80% Grenache, avstjälkas, 18 mån i stora gamla ekfat (liten del i amfora)
Santa Duc Châteauneuf-du-Pape Habemus Papam 64% Grenache, avstjälkas inte, 18 mån i stora gamla ekfat (liten del i amfora)
Det är nog idé att prova ett par?
Kan vara saft, kan vara....helt underbart!Jag börjar få en hatkärlek till Grenacheviner. Känns som att det är slumpen som styr mycket, men det är nog bara min brist på kunskap inom området som spelar in. För att förenkla, jag gillade verkligen grenacheviner för tre år sedan, men de senaste veckorna som jag har korkat upp olika grenacheviner så har det blivit en "Jaha, det här var väl okej"-upplevelse.
Någon som håller med?
Jag börjar få en hatkärlek till Grenacheviner. Känns som att det är slumpen som styr mycket, men det är nog bara min brist på kunskap inom området som spelar in. För att förenkla, jag gillade verkligen grenacheviner för tre år sedan, men de senaste veckorna som jag har korkat upp olika grenacheviner så har det blivit en "Jaha, det här var väl okej"-upplevelse.
Någon som håller med?
Magiska viner, tyvärr gick han bort för några år sedan. Tror nån anställd kör vidare tillsammans med sonen och frugan. Har ju inte släppts något från dem ännu men känns som det magiska låg hos Henri så man får se hur det går...Tycker också att Henri Bonneau är värt att testa. Helt unik stil många försökt efterlikna. Svårfunnen dock.
Lite dåligt med hits på "HENRI BONNEAU" på forumet. Det verkar bara vara @Jos som druckit någon flaska och Franska Vinkompaniet som har det i sortimentet emellanåt . Är det någon annan här som har erfarenhet av vinerna? Vad kan man förvänta sig av det här t.ex: 2005 RÉSERVE DES CÉLESTINS ? Har inte så jättestor erfarenhet av C9dP. Är 2005 en vintage som drickes bra nu?Magiska viner, tyvärr gick han bort för några år sedan. Tror nån anställd kör vidare tillsammans med sonen och frugan. Har ju inte släppts något från dem ännu men känns som det magiska låg hos Henri så man får se hur det går...
Kan inte svara för Henri Bonneau, men 2005 gillar jag verkligen nu.Lite dåligt med hits på "HENRI BONNEAU" på forumet. Det verkar bara vara @Jos som druckit någon flaska och Franska Vinkompaniet som har det i sortimentet emellanåt . Är det någon annan här som har erfarenhet av vinerna? Vad kan man förvänta sig av den här t.ex: 2005 RÉSERVE DES CÉLESTINS ? Har inte så jättestor erfarenhet av C9dP. Är 2005 en vintage som drickes bra nu?
Blev själv sugen på erbjudandet men jag motstod (stolt över min karaktär) när jag såg att 23% av min källare är från Rhone och av dessa är 67% från södra Rhone där årgång 2016 intar en klar majoritet.Har inte köpt mycket från området senaste åren då jag jag köpte på mig ett bra gäng av årgångarna 2007/09/10 för ett antal år sedan. Sedan upptäckte jag att jag gjort det klassiska misstaget att köpa på mig för mycket av en vinstil som jag plötsligt hade tröttnat på. Nu kan jag plocka fram en flaska då och då och faktiskt tycka det är rätt gott trots allt - när producenten träffat rätt. Vissa viner klarar jag inte dricka mer än ett, max två glas av innan det tar stopp. Efter att ha klämt en St Damien La Louisiane Gigondas '10 i helgen så fick jag en riktigt Grenache-kick igen! Så pass stor kick att det fick mig att slå till på en låda(!) av Roger Perrins VV Reserve 2016 som släpptes exklusivt via Tryffelsvinet idag. 100-åriga stockar och bästa faten, har aldrig sett vinet här i SE tidigare men provade det på en rhonevin-festival i Köpenhamn för ett antal år sedan och det var det bästa vinet jag provade av samtliga. 2016 lär vara ett bra år så jag hoppas och tror det är ett bra köp.