chambertin
Medlem
Riseling från övre delen av Mosel (från Trier, Ruwer och uppströms i Mosel samt Saar) brukar väldigt sällan ha markerade petroleumtoner utan mer betoning på krusbär,äpple, päron m.m. Dessutom mognar dom ju infernaliskt långsamt. Dock är ju många av de bästa ofta med en dos restsötma och av Kabinett, Spätlese eller Auslese-kvalitet (inget fel i det dock för mig som gärna dricker en Kabinett eller Spätlese till skaldjuren eller fisken ).
Bra exempel finns i flera av vinerna från Weingut Karthäuserhof (Ruwer). Har inte provat deras torra viner dock.
Andra bra domäner från övre Mosel är t.ex:
Sen har jag också fått för mig att många Pfalz-viner inte har så markerad petroleumkaraktär.
Prova t.ex Von Winning Win Win (http://www.systembolaget.se/79394) och se vad du tycker om den.
Bra exempel finns i flera av vinerna från Weingut Karthäuserhof (Ruwer). Har inte provat deras torra viner dock.
Andra bra domäner från övre Mosel är t.ex:
- Maximin Grünhäuser
- Reichsgraf von Kesselstatt
- Bischöfliche Weingüter Trier
Sen har jag också fått för mig att många Pfalz-viner inte har så markerad petroleumkaraktär.
Prova t.ex Von Winning Win Win (http://www.systembolaget.se/79394) och se vad du tycker om den.