Patrik Rosén
Medlem
Som håller att lagras 15-20 år?2011 var kanon på vit Bdx, både torrt och sött.
Superår även på portvinsfronten!
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Som håller att lagras 15-20 år?2011 var kanon på vit Bdx, både torrt och sött.
Superår även på portvinsfronten!
Med korrekt lagring, ja!Som håller att lagras 15-20 år?
Generellt säger jag ja, specifikt vet jag inte . Många har lyckats med sina vita (alla jag har druckit och det måste vara minst 10 från den årgången).Vad tror ni om lagringspotentialen hos en Nordrhônare? Lobenberg har en 2011 Michel Tardieu Hermitage Blanc med Trinkreife: 2017 - 2041 för €59.
Ja, min erfarenhet från Mosel i somras var att 2014 från en bra producent är riktigt bra. Även kabinett och spätlese har en trevlig botrytiskarraktär (smakar nästan som TBA) De anses också vara långliggare. Jag köpte faktiskt hem mer 2014 än 2015!2014 var ett ganska bra år ändå i Tyskland, det regnade en del och blev en tidig skörd vilket resulterade i botrytis på en del ställen men druvorna var mogna och med en harmonisk ren syra.
Barolo (och Barbaresco) funkar utmärkt för långlagring, särskilt om du går på de mer traditionella producenterna. Tyvärr var -84 riktigt dåligt i både Bordeaux och Piemonte, medan -82 var fantastiskt i Bordeaux och riktigt bra i Piemonte. För -84 är Europa generellt krångligt, t o m för Sauternes, men det gjordes bra viner i t ex Australien och Californien. Som nämnts är ju portvin och sött vitt vin annars de säkraste korten för långlagring. Jag har också barn från 2011 och 2014 och har köpt en del portvin från 2011 (räknas som ett av de bästa åren de sista 100 åren) och någon Sauternes som också var bra det året.Har tagit beslutet att vi köper ETT rött till vardera unge idag, det roliga med just dessa flaskor kommer ju vara att de skaffas nu och att de kommer följa med under så lång tid, hur de kommer smaka på dagen D är eg inte skitviktigt.. att ha två av varje eller ens en vit och en röd är ju inte heller skitviktigt. Att jag med största sannorlikhet kommer faila när det gäller korrekt lagring är en annan sak att ta hänsyn till... 15-20 år är en lång tid, mkt kan hända. Så vi satsar ist på att skaffa en flaska till varje familjemedlem, alltså 2011, 2014, 1982, 1984, och jag förutsätter att röda är säkrast kort. Och troligen Bdx, bourgogne? Hur funkar Barolo för långlagring?
+1!Barolo (och Barbaresco) funkar utmärkt för långlagring, särskilt om du går på de mer traditionella producenterna. Tyvärr var -84 riktigt dåligt i både Bordeaux och Piemonte, medan -82 var fantastiskt i Bordeaux och riktigt bra i Piemonte. För -84 är Europa generellt krångligt, t o m för Sauternes, men det gjordes bra viner i t ex Australien och Californien. Som nämnts är ju portvin och sött vitt vin annars de säkraste korten för långlagring. Jag har också barn från 2011 och 2014 och har köpt en del portvin från 2011 (räknas som ett av de bästa åren de sista 100 åren) och någon Sauternes som också var bra det året.
Nej har insett det.. har skickat ut lite förfrågningar+1!
Kan också tilläggas att det inte blir så enkelt att hitta något från 1982 eller 1984 på allas vårt kära SB, om man inte räknar med Bukowskis auktioner.
Ligga ner, kort tid? I så fall garderobenVar och hämtade barnens flaskor idag!
Tills vinkylen kommer, stå i mörker i en garderob eller kylen?
Visa bifogad bild 11281 Visa bifogad bild 11282
Ligga ner, kort tid? I så fall garderoben
Isåfall helt klart garderoben, men liggande. Tempratur skillnaden och viss vibration i kylen är betydligt mer skadlig. Dessa i en mellan lagring i en mörk garderob ett par år är inte skadlig.Yes 2-3 veckor max!