Var i London i helgen och passade då på att testa Roux at the Landau (Langham Hotel) som skall ha en stjärna i Guide de Michelin. Vi valde deras avsmakningsmeny inklusive vinpaketet. (Tog tyvärr inga bilder).
Rätt 1
Crisp Blue prawns, Hass avocado, coconut, basil, lime
Sauvignon Blanc Isabel Estate, Marlborough, South Island 2014
Persikor, passionsfrukt, tropisk frukt, ett bra lätt fruktigt sommarvin. Skulle fungera om jag inte hade en annan dryck att välja.
Rätt 2
Grilled diver caught scallop, brown shrimp tortellini, lobster bisque
Côtes de Provence, Domaine Gavoty, Cuvée Clarendon, Provence, France 2010
Gräs/hö, örter, nyanser av ananas. Ett matvin denna gång, med lite mer fyllighet, ok för att vara vitt
Rätt 3
Pyrenean milk-fed lamb, truffled ‘txistorra’, creamed flageolet beans
Côtes du Luberon, Château Val Joanis, Rhône Valley, France 2011
Svarta vinbär, körsbär och kryddor. Middagens bästa vin, särskilt med tanke på att jag föredrar rött framför vitt. Absolut inget stort vin, men det leverade en god smakupplevelse (87-88 poäng).
Rätt 4
Aged Beaufort tart, morels, radicchio
Coteaux du Layon, Domaine des Deux Arcs, Loire valley, France 2013
Aprikos och tropiska frukter kunde skönjas bakom all sötma.
Sött, sött, sött, alldeles för sött för denna ostpaj som vi fick serverat, dryck och mat fungerade ej!
Rätt 5
Bitter chocolate fondant, passion fruit sorbet
Red Muscadel Rietvallei, Robertson, South Africa 2013
Smak som domineras körsbär och russin
Också fruktansvärt sött, hade föredragit ett Portvin till efterrätten (t.ex hade en LBV passat flertalet gånger bättre än detta vin.
Summering:
De tre första maträtterna + Chocklad fondanten var riktigt bra. Kombinationen mat och dryck fungerade bäst med pilgrimsmusslan (rätt 2) och lammet (rätt 3). Vinerna i sig var inga större viner. Att ha 5 rätter som kan räknas som rejäla förrätter i storlek och då ha ostpaj som rätt 4 och chockladfondant som rätt 5 var något i mastigaste laget. Kommer inte äta några mer avsmakningsmenyer på Roux at the Landau.
Rätt 1
Crisp Blue prawns, Hass avocado, coconut, basil, lime
Sauvignon Blanc Isabel Estate, Marlborough, South Island 2014
Persikor, passionsfrukt, tropisk frukt, ett bra lätt fruktigt sommarvin. Skulle fungera om jag inte hade en annan dryck att välja.
Rätt 2
Grilled diver caught scallop, brown shrimp tortellini, lobster bisque
Côtes de Provence, Domaine Gavoty, Cuvée Clarendon, Provence, France 2010
Gräs/hö, örter, nyanser av ananas. Ett matvin denna gång, med lite mer fyllighet, ok för att vara vitt
Rätt 3
Pyrenean milk-fed lamb, truffled ‘txistorra’, creamed flageolet beans
Côtes du Luberon, Château Val Joanis, Rhône Valley, France 2011
Svarta vinbär, körsbär och kryddor. Middagens bästa vin, särskilt med tanke på att jag föredrar rött framför vitt. Absolut inget stort vin, men det leverade en god smakupplevelse (87-88 poäng).
Rätt 4
Aged Beaufort tart, morels, radicchio
Coteaux du Layon, Domaine des Deux Arcs, Loire valley, France 2013
Aprikos och tropiska frukter kunde skönjas bakom all sötma.
Sött, sött, sött, alldeles för sött för denna ostpaj som vi fick serverat, dryck och mat fungerade ej!
Rätt 5
Bitter chocolate fondant, passion fruit sorbet
Red Muscadel Rietvallei, Robertson, South Africa 2013
Smak som domineras körsbär och russin
Också fruktansvärt sött, hade föredragit ett Portvin till efterrätten (t.ex hade en LBV passat flertalet gånger bättre än detta vin.
Summering:
De tre första maträtterna + Chocklad fondanten var riktigt bra. Kombinationen mat och dryck fungerade bäst med pilgrimsmusslan (rätt 2) och lammet (rätt 3). Vinerna i sig var inga större viner. Att ha 5 rätter som kan räknas som rejäla förrätter i storlek och då ha ostpaj som rätt 4 och chockladfondant som rätt 5 var något i mastigaste laget. Kommer inte äta några mer avsmakningsmenyer på Roux at the Landau.