Bastardo
Medlem
Allt om vin hade den här artikeln på deras FB-sida, och jag kunde inte finna mig utan att anmärka deras konstiga val till olika ostar i kombination till vinet. Om någon är tillräckligt modig, så skriv gärna er egen uppfattning om frågan direkt på fejan! Om ni inte törs, så gör det alla fall här.
Så grova fel får man bara inte acceptera av en ”riktig vintidning”, eller hur?
Sherry och roquefort
”En klassisk kombination genom kontrast. Sältan och smakrikheten i grönmögelosten möts av vinets sötma – balans uppstår. Vinet känns mindre sött, osten mindre salt och harmonin är fullkomlig.”
Den kombinationen borde jag ha läst, sett och hört otaliga gånger … om den fanns!
Lagrad hushållsost och champagne
”Champagne har tuffa syror som mår bra av att matchas mot lite fett och protein. Den milda och fylliga smaken av en lagrad hushållsost eller svecia tar hand om syran och champagnen renar munnen från ostens feta karaktär.”
© Allt om vin
Champagne till hushållsosten? Håller ni med där? Om jag skulle köpa en fin flaska champagne, så är det inte det första jag tänker på hushållsost! Oavsett hur jävla lagrad den än må vara … Tänk er själva, en femtilapp till osten och sen kanske fem hundra spänn till vinet!?!
https://www.expressen.se/allt-om-vin/vin-och-mat/ost-och-vin-5-kombinationer-som-aldrig-slar-fel/
Så grova fel får man bara inte acceptera av en ”riktig vintidning”, eller hur?
Sherry och roquefort
”En klassisk kombination genom kontrast. Sältan och smakrikheten i grönmögelosten möts av vinets sötma – balans uppstår. Vinet känns mindre sött, osten mindre salt och harmonin är fullkomlig.”
Den kombinationen borde jag ha läst, sett och hört otaliga gånger … om den fanns!
Lagrad hushållsost och champagne
”Champagne har tuffa syror som mår bra av att matchas mot lite fett och protein. Den milda och fylliga smaken av en lagrad hushållsost eller svecia tar hand om syran och champagnen renar munnen från ostens feta karaktär.”
© Allt om vin
Champagne till hushållsosten? Håller ni med där? Om jag skulle köpa en fin flaska champagne, så är det inte det första jag tänker på hushållsost! Oavsett hur jävla lagrad den än må vara … Tänk er själva, en femtilapp till osten och sen kanske fem hundra spänn till vinet!?!
https://www.expressen.se/allt-om-vin/vin-och-mat/ost-och-vin-5-kombinationer-som-aldrig-slar-fel/
Last edited: