gece
Man vänjer sig.
Det här blir lite torftigt eftersom jag inte har den där instagram-genen som vissa av er andra har. Sry no pix. Men stället är så bra att det förtjänar ett eget inlägg. Har varit där två gånger, senast igår som ett avbräck från allt vad jul heter. Första gången var jag lite skeptisk pga all hype, men stället överlevererade, så igår var förväntningarna höga, och möttes.
För er som inte känner till Shibumi är det alltså lillasyrran till Esperanto () och ska föreställa japansk kvarterskrog. Smårätter av japanskt snitt med skandinaviska råvaror helt enkelt, med mycket grönsaker, fisk, skaldjur och tofu. Jag är inte vegetarian, långt ifrån, men jag uppskattar kockar som förmår laga så bra vegetariskt att man inte ens tänker på att det är vegetariskt, och så är det på Shibumi. Är man dock fixerad vid idén att Riktig Mat™ måste byggas kring döda däggdjur har man tre-fyra alternativ, bland annat råbiff (vill minnas att jag provade den första gången och minns inte mer än att den var bra) och sliders med 48h short rib och kimchi som i ärlighetens namn är bland de bästa burgare jag ätit.
Som grädde på det välsmakande moset kan vi konstatera att matpriserna är ytterst humana. Påslagen på vinlistan är OK utifrån det begränsade urval jag studerade (1100 ex-tax i snitt på wine-searcher, 1800 på Shibumi).
Kort och gott: Besök!
För er som inte känner till Shibumi är det alltså lillasyrran till Esperanto () och ska föreställa japansk kvarterskrog. Smårätter av japanskt snitt med skandinaviska råvaror helt enkelt, med mycket grönsaker, fisk, skaldjur och tofu. Jag är inte vegetarian, långt ifrån, men jag uppskattar kockar som förmår laga så bra vegetariskt att man inte ens tänker på att det är vegetariskt, och så är det på Shibumi. Är man dock fixerad vid idén att Riktig Mat™ måste byggas kring döda däggdjur har man tre-fyra alternativ, bland annat råbiff (vill minnas att jag provade den första gången och minns inte mer än att den var bra) och sliders med 48h short rib och kimchi som i ärlighetens namn är bland de bästa burgare jag ätit.
Som grädde på det välsmakande moset kan vi konstatera att matpriserna är ytterst humana. Påslagen på vinlistan är OK utifrån det begränsade urval jag studerade (1100 ex-tax i snitt på wine-searcher, 1800 på Shibumi).
Kort och gott: Besök!