Darth Angelus
Medlem
Hej!
Det var väldigt länge sedan jag var aktiv här, som ni säkerligen har märkt. Dryckesintresset har legat lite på vila. Jag hoppas att inte det är ett problem.
Jag undrar lite om den fascinerande spritdryck, som jag tyvärr måste medge att jag kan mycket mindre om än jag skulle önska. Är det någon som är insatt i whisky här som kan ge råd?
Jag har förstått att den skotska whiskystilen skiljer sig en del från den irländska, p.g.a. skilda produktionsmetoder. Av det väldigt lilla jag provat hittills så kan man generellt säga att jag blivit mer imponerad av den skotska stilen (därav trådens namn) och då i första hand lite äldre (18-21 år), som jag upplevt som mer runda och komplexa. Jag var på Irland för knappt två år sedan och besökte då Jameson i Dublin, och deras standardwhisky var ju relativt mild och lättdrucken som whisky, och absolut inte äcklig, men stod sig ganska slätt vid sidan om en 21-årig skotsk whisky när jag väl var hemma.
Än så länge har jag absolut inte nått någon slags acquired taste när det gäller whisky, och har inte lärt mig uppskatta rökighet, men jag känner ändå att en del som är tuffare att dricka nu kommer att vara betydligt större och mer spännande än standard-Jameson i det långa loppet.
Jag undrar lite om någon har några råd för att lära sig känna whisky, och vad som bäst kan passa en nybörjare som hittills mest gillat en 21-årig skotsk whisky lagrad på portvinsfat? Någon som har några ideer?
Jag inhandlade den här idag. Tror ni den kan vara något med tanke på min preferens såsom den är beskriven ovan?
Dessutom funderar jag på om jag skall ge irländsk whisky en chans till. Säkerligen gör de några sorter som är större än standard-Jameson. Hur är det med kvaliteten på whisky från olika länder. Finns det riktigt hög klass från exempelvis Irland, USA eller Kanada, eller är det bara skotskt som gäller för whisky av absolut toppklass?
Ni får ursäkta de något grundläggande frågorna, men jag är som sagt rätt ny. Jag har hämtat den information jag kunnat från Systembolaget, men undrar vad de mer finsmakande medlemmarna på det här forumet skulle rekommendera.
Tack på förhand!
Det var väldigt länge sedan jag var aktiv här, som ni säkerligen har märkt. Dryckesintresset har legat lite på vila. Jag hoppas att inte det är ett problem.
Jag undrar lite om den fascinerande spritdryck, som jag tyvärr måste medge att jag kan mycket mindre om än jag skulle önska. Är det någon som är insatt i whisky här som kan ge råd?
Jag har förstått att den skotska whiskystilen skiljer sig en del från den irländska, p.g.a. skilda produktionsmetoder. Av det väldigt lilla jag provat hittills så kan man generellt säga att jag blivit mer imponerad av den skotska stilen (därav trådens namn) och då i första hand lite äldre (18-21 år), som jag upplevt som mer runda och komplexa. Jag var på Irland för knappt två år sedan och besökte då Jameson i Dublin, och deras standardwhisky var ju relativt mild och lättdrucken som whisky, och absolut inte äcklig, men stod sig ganska slätt vid sidan om en 21-årig skotsk whisky när jag väl var hemma.
Än så länge har jag absolut inte nått någon slags acquired taste när det gäller whisky, och har inte lärt mig uppskatta rökighet, men jag känner ändå att en del som är tuffare att dricka nu kommer att vara betydligt större och mer spännande än standard-Jameson i det långa loppet.
Jag undrar lite om någon har några råd för att lära sig känna whisky, och vad som bäst kan passa en nybörjare som hittills mest gillat en 21-årig skotsk whisky lagrad på portvinsfat? Någon som har några ideer?
Jag inhandlade den här idag. Tror ni den kan vara något med tanke på min preferens såsom den är beskriven ovan?
Dessutom funderar jag på om jag skall ge irländsk whisky en chans till. Säkerligen gör de några sorter som är större än standard-Jameson. Hur är det med kvaliteten på whisky från olika länder. Finns det riktigt hög klass från exempelvis Irland, USA eller Kanada, eller är det bara skotskt som gäller för whisky av absolut toppklass?
Ni får ursäkta de något grundläggande frågorna, men jag är som sagt rätt ny. Jag har hämtat den information jag kunnat från Systembolaget, men undrar vad de mer finsmakande medlemmarna på det här forumet skulle rekommendera.
Tack på förhand!