Larseman
Medlem
Massolino ska väl vara 2011?Helgen är räddad!
1995 Ch Gruaud-Larose
2008 Barolo Pajana Dom Clerico
2010 Camartina
2008 Devaux D Millésimé
2010 La Chapelle des Augustins Henri Bourgeois
2010 Barolo Massolino
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Massolino ska väl vara 2011?Helgen är räddad!
1995 Ch Gruaud-Larose
2008 Barolo Pajana Dom Clerico
2010 Camartina
2008 Devaux D Millésimé
2010 La Chapelle des Augustins Henri Bourgeois
2010 Barolo Massolino
Korrekt!Massolino ska väl vara 2011?
Samt från förra släppet, 2 x 2010 Pewsey Vale Riesling till att demonstrera petroleum för mina druvkurs-deltagare
Prova gärna och rapportera! Låter spännande. Kom ihåg att de är de som går i bräschen som hittar mest kantareller i skogen!Vi börjar med en liten dikt.
Make your choice, adventurous Stranger,
Strike the bell and bide the danger,
Or wonder, till it drives you mad,
What would have followed if you had.
Jag är ju lite pervers och kan inte släppa ett vin som vi (kanske av förklarliga skäl) inte ens nämnt här - 1999 Cantine Coppi Vanitoso. Sjuttonårig Primitivo, wine-searcher konstaterar att det är "one of the least expensive Gioia del Colle wines"... den måste ju vara stendöd. Det påverkar dessvärre inte min nyfikenhet, någon som provat den eller faller det på mig att ta på mig nekrohatten?
Vi börjar med en liten dikt.
Make your choice, adventurous Stranger,
Strike the bell and bide the danger,
Or wonder, till it drives you mad,
What would have followed if you had.
Jag är ju lite pervers och kan inte släppa ett vin som vi (kanske av förklarliga skäl) inte ens nämnt här - 1999 Cantine Coppi Vanitoso. Sjuttonårig Primitivo, wine-searcher konstaterar att det är "one of the least expensive Gioia del Colle wines"... den måste ju vara stendöd. Det påverkar dessvärre inte min nyfikenhet, någon som provat den eller faller det på mig att ta på mig nekrohatten?
Men det är den 2:a musen som får osten!Prova gärna och rapportera! Låter spännande. Kom ihåg att de är de som går i bräschen som hittar mest kantareller i skogen!
Vi börjar med en liten dikt som jag bär med mig från barndomen.
Make your choice, adventurous Stranger,
Strike the bell and bide the danger,
Or wonder, till it drives you mad,
What would have followed if you had.
Jag är ju lite pervers och kan inte släppa ett vin som vi (kanske av förklarliga skäl) inte ens nämnt här - 1999 Cantine Coppi Vanitoso. Sjuttonårig Primitivo, wine-searcher konstaterar att det är "one of the least expensive Gioia del Colle wines"... den måste ju vara stendöd. Det påverkar dessvärre inte min nyfikenhet, någon som provat den eller faller det på mig att ta på mig nekrohatten?
@Magnus L har provat vet jag!
Du kanske hade tur med din flaska. Köper en jag med och ser om den är död.Baserat på såväl vinets vitala frukt och på att korken såg helt ny ut så gissar jag på att det här är ett vin som har spenderat större delen av sitt liv på stora ståltankar i väntan på att buteljeras. Visst fanns det lite mognadstoner, men mestadels söt, torkad frukt och fudge/kola. Lite småsöt i frukten även i munnen. Inget dåligt vin, men inte så spännande som det verkade!
I afton: Total fucking necro. Ja, trodde jag, men får skriva under på @Magnus L's noter. Det här påminner (oförvånande) ganska mycket om en habil kalifornisk Zinfandel. Riklig, floral näsa av söt röd frukt. I munnen hallon, kanske lite blåbär?, massor av viol och måhända lavendel, katrinplommon/russin, saltig munkänsla och en viss sötma. Måttliga tanniner men bra syra balanserar upp sötman. Inte jätteupphetsande men gott, och en utmärkt (om än stereotyp) matchning till helgrillad karré med en lite söt chili/kakao-rub.Du kanske hade tur med din flaska. Köper en jag med och ser om den är död.
I afton: Total fucking necro. Ja, trodde jag, men får skriva under på @Magnus L's noter. Det här påminner (oförvånande) ganska mycket om en habil kalifornisk Zinfandel. Riklig, floral näsa av söt röd frukt. I munnen hallon, kanske lite blåbär?, massor av viol och måhända lavendel, katrinplommon/russin, saltig munkänsla och en viss sötma. Måttliga tanniner men bra syra balanserar upp sötman. Inte jätteupphetsande men gott, och en utmärkt (om än stereotyp) matchning till helgrillad karré med en lite söt chili/kakao-rub.
Jag vet inte riktigt hur en "riktig" italiensk Primitivo ska smaka (oklart om jag provat andra än "härtappade"), och den var som sagt inte helt olik kalifornisk Zin (vilket jag väl inte är världens största kännare av heller). Frukten kändes dock mer röd än mörk jämfört med hur det brukar vara, kan vara åldern förstås, men det kan ju också vara en intressant grej på en provning.Är den tillräckligt bra och olik en kalifornisk zinfandel för att vara en intressant del av en provning? Det är Bolagets enda primitivo över 150 SEK som inte kommer i kartong. Dessutom sällsynt gammal årgång, även om vinet känns prissatt för det då 2005:an ligger runt 10 EUR i Italien.
Tack för det, räcker bra för att få vara med. "Härtappad" var kul, hade en gång i tiden en annan kvalitet...Jag vet inte riktigt hur en "riktig" italiensk Primitivo ska smaka (oklart om jag provat andra än "härtappade"), och den var som sagt inte helt olik kalifornisk Zin (vilket jag väl inte är världens största kännare av heller). Frukten kändes dock mer röd än mörk jämfört med hur det brukar vara, kan vara åldern förstås, men det kan ju också vara en intressant grej på en provning.