Mattias Schyberg
Administratör
Japp!Menar du dom vita påsarna?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Japp!Menar du dom vita påsarna?
Jag brukar låta dem ligga kvar i sina lådor.Dagens i-landproblem är ju formatet på Club-flaskorna. De vill liksom inte ligga bra i vinkällaren utan ligger och vobblar och ramlar runt på de andra flaskorna. Några tips på hur man lagrar dem?
Stående? Så har jag haft de flesta mousserande sedan flera år tillbaka. Har hittills inte märkt någon skillnad men jag har iofs inte sparat champagne mer än 4-5 år max.Några tips på hur man lagrar dem?
Dagens i-landproblem är ju formatet på Club-flaskorna. De vill liksom inte ligga bra i vinkällaren utan ligger och vobblar och ramlar runt på de andra flaskorna. Några tips på hur man lagrar dem?
Blanda Riesling med Bordeaux, det låter inte gott.
Eller bara "Bor-ing"....Nej, då blir det "Rie-deaux"...
Nej, då blir det "Rie-deaux"...
och ingen av er har Gbg-anknytning ?Eller bara "Bor-ing"....
Självfallet kan denna typ av inlägg endast skrivas ifrån Sveriges framsida, Göteborg!och ingen av er har Gbg-anknytning ?
Bara de första 25 åren av mitt liv.... men det sitter väl ioch ingen av er har Gbg-anknytning ?
jag köpte ett helt gäng - och ångrar att jag inte köpte fler. den var faktiskt klart över förväntan.Fan, ni som dubbelbokade Guiraud får ju gärna makulera. Perfekt vin från dotterns födelseår.
det borde nog vara en smaksak. geyserville funkar riktigt ung också enligt min mening. vissa årgångar i alla fall. men de estate cs jag testat måste jag nog hålla med om att 5 år är minimum såvida man inte gillar köttiga tanniner.Med tanke på att 71:an just blommat ut är långlagring just anbefallen som @Håkan säger. Drack några 90-talister förra året och de var knappast fullt utvecklade, även om de förstås var njutbara.
Men jag tycker faktist att samma gäller för alla Ridge viner utom East Bench och Petite Sirah. Även Zinfandelerna och Estate CS är väldigt gröna och stabbiga när de släpps. Håller mina minst 5 år innan korken dras ur.
Visst är det en smaksak och visst beror det på årgångar. Och nog kan man genom dimman känna att exempelvis Geyserville är ett riktigt bra vin vid släpp.det borde nog vara en smaksak. geyserville funkar riktigt ung också enligt min mening. vissa årgångar i alla fall. men de estate cs jag testat måste jag nog hålla med om att 5 år är minimum såvida man inte gillar köttiga tanniner.
jag undviker generellt zinfandel, med undantag för just ridgeblandningarna, men du har säkert rätt i jämförelsen med seghesio (har endast druckit ett par stycken, alkohol och fruktbomber båda två). jag drack geyserville 2012 på en krog i norge, superung och supergod, det fanns inget alternativ som såg bättre ut på vinlistan och den överraskade positivt, jag testade sedan en 2013 ung men den funkade inte lika bra, men sedan dess håller jag mig ödmjuk för att om man gillar frukt med en bra struktur så går det fint, men i övrigt har jag inte rört någon av mina ridgeflaskor sedan 2008Visst är det en smaksak och visst beror det på årgångar. Och nog kan man genom dimman känna att exempelvis Geyserville är ett riktigt bra vin vid släpp.
Men, handen på hjärtat, om du jämför med t.ex. Seghesio från motsvarande nysläppt årgång, välj själv vilken, tycker du verkligen att Geyserville "funkar riktigt ung"? Jag tycker att det är en grön grodd som är väldigt långt från en utsprungen ros. Inte lika långsam eller långlivad som Cabben försås men väldigt mjölkig och stabbig under de första 2-3 åren. Jag skulle aldrig rekommendera någon att dricka vid släpp.
Visst är det en smaksak och visst beror det på årgångar. Och nog kan man genom dimman känna att exempelvis Geyserville är ett riktigt bra vin vid släpp.
Men, handen på hjärtat, om du jämför med t.ex. Seghesio från motsvarande nysläppt årgång, välj själv vilken, tycker du verkligen att Geyserville "funkar riktigt ung"? Jagtt det är en grön grodd som är väldigt långt från en utsprungen ros. Inte lika långsam eller långlivad som Cabben försås men väldigt mjölkig och stabbig under de första 2-3 åren. Jag skulle aldrig rekommendera någon att dricka vid släpp.
jag undviker generellt zinfandel, med undantag för just ridgeblandningarna, men du har säkert rätt i jämförelsen med seghesio (har endast druckit ett par stycken, alkohol och fruktbomber båda två). jag drack geyserville 2012 på en krog i norge, superung och supergod, det fanns inget alternativ som såg bättre ut på vinlistan och den överraskade positivt, jag testade sedan en 2013 ung men den funkade inte lika bra, men sedan dess håller jag mig ödmjuk för att om man gillar frukt med en bra struktur så går det fint, men i övrigt har jag inte rört någon av mina ridgeflaskor sedan 2008