Liknar den Guigal Chateau De Ampuis i stilen?
Den stilen tilltalar mig tveklöst men australiensiska Shiraz är jag sällan förtjust i om det inte är riktigt dyra viner.
Guigal's fat är mycket mer prominenta så det får väl bli en smaksak...
Annars är jag väl helt i linje med Omar... Föll pladask för den, sån fruktansvärd fokus och skärpa i doften. Fortfarande rätt hård och behöver väl minst 5 år egentligen... Men perfekt syntes av sval/varmt klimat...
har aldrig provat guigals ampuis, men väl brune et blonde samt instegshermitagen, och de är ju som
@Swedish skriver betydligt mer ekade, även om de också är härligt drickbara. detta är nog bättre i min bok.
I min top 5 Syrahviner under 2017 har jag Pierre Gonon 2012 (brukar inte ha Gonon så här högt men denna flaska var nästan perfekt), Clonakilla Shiraz-Viognier 2014, Arnot-Roberts Que Syrah (och Griffin's Lair) 2013, Reynvaan in the Rocks 2014 samt Lillian 2014 Syrah. Om Reynvaan och Lillian har mer frukt, ek och generell oomph, och Gonon och Arnot Roberts litet mer strama, olivspadstonade och
savoury, så är denna någonstans i mitten, men med ngt mer släktskap med de två dynamitarderna (som faktiskt är rätt eleganta på sitt sätt också.) Samtliga är ju lagringsprojekt egentligen.