Jimmy Forsman
I det stora hela tämligen meh...
Det finns en hel del saker ute i dryckesvärlden som är enastående smarriga. Jag startade tidigare en tråd om alkoholfritt och fick bra respons och nu tänkte jag titta lite på hur vi ser på andra, lite mer ovanliga, nedslag i dryckesvärlden.
Sommaren är bra till mycket. Jag är en simpel själ och tenderar att dricka en hel del enkel, ljus och debil lager. Jag är gammal kock och skäms inte över att avnjuta en hof eller två då och då. En annan favorit är den spanska klassikern Clara – en underbar blandning av ljus birabärs och citronläsk. Fungerar utmärkt i stora kannor med massor av is. Andra briljanta uppfinningar är Pineau des Charentes från Cognac och Floc de Gascogne, dess kusin från Armagnac; uppspritad druvmust som slängs ned i ett fat en stund och sedan serveras som det är, on the rocks eller med en skvätt sodavatten. Underbart, smarrigt och livsfarligt. I Normandie har man Pommeau de Normandie som fungerar på samma, underbara sätt. I sin rena form är den magisk till desserter. I vattnad form lika magisk till en varm sommardag. En grej som jag bestämde mig för ska bli sommarens drink är en bättre äppelmust, gärna mousserande, som blandas med en skvätt fulcalva, några blad mynta och massor med is. En annan favvo är egengjord lemonad med en skvätt gin... Fan, det finns hur mycket gott som helst!
Vad har jag glömt? Vilka är dina favoriter?
Sommaren är bra till mycket. Jag är en simpel själ och tenderar att dricka en hel del enkel, ljus och debil lager. Jag är gammal kock och skäms inte över att avnjuta en hof eller två då och då. En annan favorit är den spanska klassikern Clara – en underbar blandning av ljus birabärs och citronläsk. Fungerar utmärkt i stora kannor med massor av is. Andra briljanta uppfinningar är Pineau des Charentes från Cognac och Floc de Gascogne, dess kusin från Armagnac; uppspritad druvmust som slängs ned i ett fat en stund och sedan serveras som det är, on the rocks eller med en skvätt sodavatten. Underbart, smarrigt och livsfarligt. I Normandie har man Pommeau de Normandie som fungerar på samma, underbara sätt. I sin rena form är den magisk till desserter. I vattnad form lika magisk till en varm sommardag. En grej som jag bestämde mig för ska bli sommarens drink är en bättre äppelmust, gärna mousserande, som blandas med en skvätt fulcalva, några blad mynta och massor med is. En annan favvo är egengjord lemonad med en skvätt gin... Fan, det finns hur mycket gott som helst!
Vad har jag glömt? Vilka är dina favoriter?