Mattias Schyberg
Administratör
Den minnesgoda kommer säkert ihåg @Anders Landströms bedrifter på Eriks Vinbar för några år sedan.
Nu är det dags även för mig att prova på sommelieryrket för en kväll.
Jag har stor respekt för yrket och inser att allmän vinkunskap är en viktig, men relativt liten del av helheten. Jag kommer givetvis enbart krafsa lite på ytan den här kvällen och hålla hårt i det lilla jag kan. Jag slipper att bygga en vinlista som både ska funka på kort, mellan och lång sikt. Jag är inte heller någon smidig eller dansant servitör av klass. Tro mig, ingen skvätter så mycket vin omkring sig som jag gör och jag skulle inte blir förvånad om någon fin flaska med champagne "exploderar" i famnen likt följande exempel som postades nyligen annorstädes:
Men, jag tror och hoppas att det blir en kul och lärorik kväll. Det hade också varit kul att se lite uppslutning från forumet. Om inte annat för att skratta åt (med) mig eller kanske bara passa på att skaka tass om vi inte har träffats förr.
Kvällens viner och maten som serveras kommer att speglas av mig, men utgångsläget blir de viner som finns på vinlistan. Nu är det ganska tacksamt. Vinlistan är riktigt bra och påslagsfilosofin är precis så bra som man bör räkna med hos en modern, internationell vinbar. De viner som jag väljer kommer att erbjudas glasvis.
En riktigt bra osttallrik med adekvata vinkombos lovas. Lite matigare råbiff som passar bra till rött har jag bett om. Riktigt bra grejer från Loire, Oregon, Jerez, norra Rhône och Bourgogne med mera kan "lovas". Ja, förhoppningsvis även någon riktigt bra champagne. Om inte glasvinerna passar finns ju alltid vinlistan att gå på och om ni skulle bli ett gäng är det ju extra kul att ta in någon, eller några flaskor givetvis. Det går säkerligen att boka bord om så önskas, men se till att ni får bord i bardelen i så fall.
Hoppas ni känner er sugna så här helgen innan löning i januari!
När: 18/1 2019
Var: The Winery Pub (Wine Mechanics)
Tid: 17:00 – tills jag stupar
Nu är det dags även för mig att prova på sommelieryrket för en kväll.
Jag har stor respekt för yrket och inser att allmän vinkunskap är en viktig, men relativt liten del av helheten. Jag kommer givetvis enbart krafsa lite på ytan den här kvällen och hålla hårt i det lilla jag kan. Jag slipper att bygga en vinlista som både ska funka på kort, mellan och lång sikt. Jag är inte heller någon smidig eller dansant servitör av klass. Tro mig, ingen skvätter så mycket vin omkring sig som jag gör och jag skulle inte blir förvånad om någon fin flaska med champagne "exploderar" i famnen likt följande exempel som postades nyligen annorstädes:
Men, jag tror och hoppas att det blir en kul och lärorik kväll. Det hade också varit kul att se lite uppslutning från forumet. Om inte annat för att skratta åt (med) mig eller kanske bara passa på att skaka tass om vi inte har träffats förr.
Kvällens viner och maten som serveras kommer att speglas av mig, men utgångsläget blir de viner som finns på vinlistan. Nu är det ganska tacksamt. Vinlistan är riktigt bra och påslagsfilosofin är precis så bra som man bör räkna med hos en modern, internationell vinbar. De viner som jag väljer kommer att erbjudas glasvis.
En riktigt bra osttallrik med adekvata vinkombos lovas. Lite matigare råbiff som passar bra till rött har jag bett om. Riktigt bra grejer från Loire, Oregon, Jerez, norra Rhône och Bourgogne med mera kan "lovas". Ja, förhoppningsvis även någon riktigt bra champagne. Om inte glasvinerna passar finns ju alltid vinlistan att gå på och om ni skulle bli ett gäng är det ju extra kul att ta in någon, eller några flaskor givetvis. Det går säkerligen att boka bord om så önskas, men se till att ni får bord i bardelen i så fall.
Hoppas ni känner er sugna så här helgen innan löning i januari!
När: 18/1 2019
Var: The Winery Pub (Wine Mechanics)
Tid: 17:00 – tills jag stupar