This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jag gillar inte Bollinger GA 2008. Ekfat och oxidation är nog inte min stil. Törs jag då köpa Selosse eller Krug, eller finns det likheter jag inte kommer att uppskatta?
Förmodligen. Kosta vad det kosta villFinns väl bara ett bombsäkert sätt att få reda på det?
Jag gillar inte Bollinger GA 2008. Ekfat och oxidation är nog inte min stil. Törs jag då köpa Selosse eller Krug, eller finns det likheter jag inte kommer att uppskatta?
Gillar du inte ek och oxidation så är Selosse det sista du ska köpa. Krug är det huset som har mest ekad och oxiderad stil. Framförallt GC medan årgångskrug oftast är lättare i stilen som ung.Jag gillar inte Bollinger GA 2008. Ekfat och oxidation är nog inte min stil. Törs jag då köpa Selosse eller Krug, eller finns det likheter jag inte kommer att uppskatta?
Whaaaat!?Drack den här i somras. Knappt så jag fick i mig ett glas, resten hällde jag ut pga ektonerna.
Philipponnat Blanc de Noirs Extra Brut 2012
Visa bifogad bild 18505
Har än så länge bara druckit 3 st. prestigeskumpor, SWC, Bollinger GA och DP, alla 08. Blev inte riktigt impad av nån av dem.
Jag gör lite diagram då och då.Whaaaat!?
Så sjukt intressant hur smak kan variera mellan individer! Jag tycker iofs inte att just Philipponnat Blanc de Noirs är så mycket att hänga i granen, men det finns många på forumet som höjer den högt gång på gång!
Vilken tur att alla gillar olika! Vilken är din absoluta favorit @Sigdarve?
Edit:
@Christer J
Hur gick det med alla spindeldiagran? Finns det en skala och bedömningsmatris som man själv kan utgå ifrån för att få fram sådana här diagram! Jag gör gärna en MVP nu under december med lite grafer o så i en webapp som jämför olika champagne, men då behövs förstås material!
Gärna, tack! =)Jag gör lite diagram då och då.
Jag kan skicka över excel-filen med matrisen om du vill pilla själv.
Drack dem på två dagar. Godare andra dagen. Borde det inte bli ung. samma som att lufta/dekantera? Så varmt som tolv vill jag nog inte ha mina skumpor.
Det finns folk till allt förmodligen. Men vita viner vill jag ha kalla. Känns jolmigt annars.Finns de som gillar unga champagner så pass varma. Komplexiteten märks mer inte minst om det är mycket Pinot. Prova och se.
För att va såpass novis (no offense) som ”intresset bröt ut dec 18” så är du väl bestämd på den punkten, kan jag tycka? Varför inte prova och se? Kanske finns en anledning till att många vill ha sina Champagner inte för kalla och i större glas än flöjter?Det finns folk till allt förmodligen. Men vita viner vill jag ha kalla. Känns jolmigt annars.
Nog har jag druckit vitt vin som inte är kallt och jag gillar det inte. Gillar inte heller torra ljusa lageröl som är varmare än 10 grader. Det är nån fräschör som saknas över 10 grader i mitt tycke.För att va såpass novis (no offense) som ”intresset bröt ut dec 18” så är du väl bestämd på den punkten, kan jag tycka? Varför inte prova och se? Kanske finns en anledning till att många vill ha sina Champagner inte för kalla och i större glas än flöjter?
Såklart, och jag tvivlar inte på din smak. Men jag har nån gång sagt att jag avskyr oxade viner också, och tänk, det gör jag inte längre. Så saker och ting händer ju med tid och träning.Nog har jag druckit vitt vin som inte är kallt och jag gillar det inte. Gillar inte heller torra ljusa lageröl som är varmare än 10 grader. Det är nån fräschör som saknas över 10 grader i mitt tycke.
Men vissa saker vänjer man sig inte vid. Det är som med koriander i mitt fall. https://nyheter24.se/debatt/894032-hata-korianderSåklart, och jag tvivlar inte på din smak. Men jag har nån gång sagt att jag avskyr oxade viner också, och tänk, det gör jag inte längre. Så saker och ting händer ju med tid och träning.