Omar Khayyam
Medlem
Hello there, wine lovers,
Det saktar ner i restaurangbranschen. Hoppas några av dem kan ställa om till att dela ut lappar i brevlådan och leverera hämtmat, få igång uteservering med infravärme och filtar och glest bland borden etc för att inte behöva klappa ihop. Någonstans övergår det dock till att vi måste hålla uppe modet och tron på en framtid bortom Corona + Global Lock Down.
Däremot kan man ju förstå att det alldeles oavsett inte är just nu som man som restaurangägare vill investera i att bygga upp sin vinkällare med kvalitetsviner... Det kan man se tecken på i de mail från importörerna som dimper ner i mailkorgen dessa dagar. Särskilt illa gissar jag att det är för de små kvalitetsimportörer som satsat främst på restauranger, men jag gissar att även många privatkunder styr bort tankarna från vininköp dessa dagar (även om svenska folket verkar ha hamstrat ordentligt i ordinarie SB-sortimentet).
Vi har ju flera småskaliga kvalitetsimportörer med inriktning också på att sälja direkt till konsument som är närvarande på forumet - vore intressant att höra hur ni hanterar denna minst sagt ovanliga och utmanande situation. @Franska Vinkompaniet @Martin Berggren @Wine Rebels m fl och för den delen @Helen och andra småföretagare i sektorn.
Och här finns också en möjlighet för vårt fellowship här på finewines.se att bidra i det lilla genom att häva eventuella självpåtagna köpstopp och dra sitt stå till stacken. Kontanter i madrassen är inget John Maynard skulle rekommendera i nuläget. Och för importörerna finns en möjlighet att rikta om sin marknadsföring till privatimportkunder med viner som de tidigare främst skickat till restaurang-kunder av förklarliga skäl. Jag uppfattar det också som att SB inte stänger ner möjligheten till privatimport och att beställa från beställningssortimentet. Har haft leverans från Kran och Caviste i närtid och nu lagt nya beställningar via PI, distanshandel och BS från några olika leverantörer. Inte direkt Greta Thunberg-nivå på denna aktivitet men ändå - nyttigt att tänka tanken att vi nog ska komma igenom detta och handla därefter.
Det saktar ner i restaurangbranschen. Hoppas några av dem kan ställa om till att dela ut lappar i brevlådan och leverera hämtmat, få igång uteservering med infravärme och filtar och glest bland borden etc för att inte behöva klappa ihop. Någonstans övergår det dock till att vi måste hålla uppe modet och tron på en framtid bortom Corona + Global Lock Down.
Däremot kan man ju förstå att det alldeles oavsett inte är just nu som man som restaurangägare vill investera i att bygga upp sin vinkällare med kvalitetsviner... Det kan man se tecken på i de mail från importörerna som dimper ner i mailkorgen dessa dagar. Särskilt illa gissar jag att det är för de små kvalitetsimportörer som satsat främst på restauranger, men jag gissar att även många privatkunder styr bort tankarna från vininköp dessa dagar (även om svenska folket verkar ha hamstrat ordentligt i ordinarie SB-sortimentet).
Vi har ju flera småskaliga kvalitetsimportörer med inriktning också på att sälja direkt till konsument som är närvarande på forumet - vore intressant att höra hur ni hanterar denna minst sagt ovanliga och utmanande situation. @Franska Vinkompaniet @Martin Berggren @Wine Rebels m fl och för den delen @Helen och andra småföretagare i sektorn.
Och här finns också en möjlighet för vårt fellowship här på finewines.se att bidra i det lilla genom att häva eventuella självpåtagna köpstopp och dra sitt stå till stacken. Kontanter i madrassen är inget John Maynard skulle rekommendera i nuläget. Och för importörerna finns en möjlighet att rikta om sin marknadsföring till privatimportkunder med viner som de tidigare främst skickat till restaurang-kunder av förklarliga skäl. Jag uppfattar det också som att SB inte stänger ner möjligheten till privatimport och att beställa från beställningssortimentet. Har haft leverans från Kran och Caviste i närtid och nu lagt nya beställningar via PI, distanshandel och BS från några olika leverantörer. Inte direkt Greta Thunberg-nivå på denna aktivitet men ändå - nyttigt att tänka tanken att vi nog ska komma igenom detta och handla därefter.
Last edited: