Japp, så är det. Bygger just nu en vinkällare för 1000 flaskor, och det enda vin jag har är det tiotalet flaskor jag inhandlat i veckan.
Jag förstår, och respekterar, det vanliga budskapet "ta reda på vad du gillar". Men eftersom jag gillar det mesta så är det svårt att veta var jag ska börja... Franska viner är goda, chile /argentina är bra. Italien är bra. Mer uttalad än så är jag inte just nu. Ok, Australien och Kalifornien hamnar längre ner på listan...
Jag vill gärna ha en vinkällare som inte ser tom ut. Det behöver ju åtminstone vara 300 flaskor tänker jag. Att fylla den med 300 flaskor á 300 kr/st känns lite för avancerat i början. Hur skulle ni tänka? Finns det bra lagringsbara viner som kostar 100-150 kr st, eller är det ett segment jag enbart kommer ångra om några år? Självklart kommer jag handplocka viner i segmentet 250-400 kr som jag vill lagra i några år. Men att bygga hela källaren efter den devisen är jag inte just nu. Det blir säkert en del dyrare viner också alltefter intresset och kunskapen ökar. Men fortfarande, det tar lång tid att bygga en källare med hanplock.
Kort sagt, hur skulle ni kickstarta en tom källare?