StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
I afton hade vi 飲み放題 och 食べ放題。Det betyder på japanska: ät och drick så mycket du önskar under två timmar för 3500円 per person. Dvs ca 230kr per person. Och maten var sashimi, grillad fisk, salladsuppläggning, tempura, yakitori, soba mm. För en norrlänning räcker två timmar mer än väl till att åstadkomma både onykterhet och tarmskinnsspännande mättnadskänslor. Faktiskt så att den första timmen räcker mer än väl till för detta uppdrag. Den andra timman blir mer som en form av defilering. Om jag tvingades hålla på en hel kväll skulle väl den nödvändiga motvikten kunna kallas "toxen". Tidsbegränsning arbetar med oss i detta sammanhang.
Detta är dock mest ett resultat av den dryckeskultur som SB understödjer, omhuldar och kallar folkhälsoperspektiv.
Vore intressant att se vad som skulle inträffa på både kort och lång sikt i Umeå om 2-timmars infördes på detta vis, till detta pris... Kanske ingen skulle få fira jul i Umeå någonsin mer efter det???
...eller så skulle Umeborna bli lyckliga, lagom återhållsamma och alltid fira jul
(Förutom den procentsats människor som i alla kulturer förfaller åt alkoholism.
Samma genetiska lika överallt.)
Detta är dock mest ett resultat av den dryckeskultur som SB understödjer, omhuldar och kallar folkhälsoperspektiv.
Vore intressant att se vad som skulle inträffa på både kort och lång sikt i Umeå om 2-timmars infördes på detta vis, till detta pris... Kanske ingen skulle få fira jul i Umeå någonsin mer efter det???
...eller så skulle Umeborna bli lyckliga, lagom återhållsamma och alltid fira jul
(Förutom den procentsats människor som i alla kulturer förfaller åt alkoholism.
Samma genetiska lika överallt.)
Last edited: