Positively_Jurassic
Medlem
Två var av Egly-Ouriet, Pattes Loup och 'a rina
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Ska ha varit 300 flaskor totalt, varav 96 släpptes onlineHann också turligt nog knipa två Egly. Någon som har koll på hur många flaskor det var som släpptes?
Tre Egly här. Tror det var 300 flarror totalt.Hann också turligt nog knipa två Egly. Någon som har koll på hur många flaskor det var som släpptes?
Tre Egly här. Tror det var 300 flarror totalt.
Ska ha varit 300 flaskor totalt, varav 96 släpptes online
Där ser man, men det borde finnas cirka 10–12 MW i Sverige om vi ska ha lika många som i närmaste grannländer, ifall man räknar MW per capita … Kanske når man dit om några år?Danmark har en MW (Jonas Tofterup), han håller dock till i Malaga.
Louise Sydbeck brukar räknas in som svensk MW, men hon är baserad i Frankrike.
Det borde väl inte dröja alltför länge innan Niklas Bergqvist och Lars Trogen har sina titlar. Osäker på om det är några fler svenskar som startat resan.
Gerard Higgins har också kommit en bra bit på väg. Han bor och verkar i Sverige men är Australiensare.
Italienare verkar inte bry sig så mycket om olika titlar …Sverige har fler MW än Italien, säger väl det mesta?
Ja det är tufft. Denna vecka (idag?) får de som tog Stage 2-proven i juni reda på om de klarat sig. Det är ca 25-30% som klarar teoriprovet på första försöket och väldigt, väldigt få som klarar både teori och praktik direkt. Man har tre försök, annars är man out! De som klarar sig går vidare till sista delen - researchuppgiften.Där ser man, men det borde finnas cirka 10–12 MW i Sverige om vi ska ha lika många som i närmaste grannländer, ifall man räknar MW per capita … Kanske når man dit om några år?
P.S. En länk till några år gammal text hur det är att studera för att bli Master of Wine:
Det är stenhårt arbete/studier, som gäller och man får ha även ganska gott om pengar för att kunna ta sig till alla ’utbildningsplatserna’ flera gånger under resan. Not for the faint-hearted.
Det är Markus som testar!Ah, ja det vet jag. Men trodde Markus Målsäter var head-sommelier nu när Niklas kör MW.
Detta vin har varit ett favoritvin även för mig genom åren. Mycket Syrah för pengen! Det var ordet ”kokta” jag reagerade på. Kanske en defekt flaska men det brukar Markus reagera på (tror jag)? Vinbanken gav bättre betyg (17,5) men också kort drickfönster.@LeChat kan säkert fylla på med "hyllnings-noter" för MCK utifrån det jag sökte på forumet där hen skrivit med stor njutning - iaf för 2016.
Jo jag vetDet är Markus som testar!
Rör det sig helt enkelt inte om en smaksak då det väl är en Syrah i väldigt extraherad och 'överdådig' stil? Vinbankens recensent brukar ofta ge höga poäng till sådana viner, jag minns även tidigare årgångar som vattendelare bland landets skribenterDetta vin har varit ett favoritvin även för mig genom åren. Mycket Syrah för pengen! Det var ordet ”kokta” jag reagerade på. Kanske en defekt flaska men det brukar Markus reagera på (tror jag)? Vinbanken gav bättre betyg (17,5) men också kort drickfönster.
Millesime har en mindre dosage gentemot dream vintage.Vad är egentligen skillnaden mellan André Clouets millesime och dream vintage?
Vem är Grappe?
Och också lite nyfiken på hur han bedömmer lagringsduglighet. Brukar inte hög alkohol och ordentlig struktur (antar bla bra med tanniner) bidra till skaplig lagringspotential?
Bara funnits sedan 1986 så nyheten har kanske inte nått utanför tullarna än. Här en intervju i samband med 30-årsjubileet som jag hittade på Youtube så lite fler kan se vad det handlar om.Tack, hade inte helt ärligt inte en aning (kanske för att jag inte är från Stockholm).
Dream Vintage är väl 100% Chardonnay medan vanliga millesimé är 50% PN/50% Chard. André Clouets kvalitet har väl gått lite upp och ner under åren, sedan de började köpa in en massa druvor för rätt länge sedan. Har inte provat dem på flera år så jag vet inte hur de ligger till under senare år. Men jag kan inte påminna mig att jag provat någon Dream Vintage som jag tyckt varit värd att springa benen av sig för att få tag på. Tidigare var däremot millesimen rätt bra, även om deras rykte i Sverige byggdes upp av deras non-vintage som en gång i tiden var väldigt bra för priset, och med tydlig Pinot-stil.Vad är egentligen skillnaden mellan André Clouets millesime och dream vintage?
Maffigt! Vilket imponerande vinbygge! Enormt bra gjort av Carl Jan Granqvist!Bara funnits sedan 1986 så nyheten har kanske inte nått utanför tullarna än. Här en intervju i samband med 30-årsjubileet som jag hittade på Youtube så lite fler kan se vad det handlar om.
Ifall någon missat Carl Jan helt och hållet kan jag inte undanhålla det här klassiska klippet som tydligen är några år äldre än Grappe, 1983. Kanske inte den mest folkliga och inbjudande approachen till vinprovning, men man inte kan ta fel på deras entusiasm.