Origo Wine
Leverantör
Det kommer nog inte bli i Skåne nästa gång, men det finns en stor chans att vi samlar en hel hög vinmakare i Vänersborg nästa gång.
Vet inte riktigt hur det är med trender. Antar att det generella är som det nästan alltid har varit, att de flesta förknippar ett "bra vin" med att det är torrt. Samtidigt som de initierade VET att det framför allt handlar om kombinationen mat & vin och att halvtorr tysk riesling helt enkelt är en alldeles fantastisk kombination med sushi, skaldjur (som i sig har lite sötma), heta asiatiska wok-rätter, en chark- och os-ttallrik - eller bara för sig. För att det helt enkelt är - ursäkta uttrycket - så jäkla gott!
Annars är det roliga exemplet man alltid ler lite åt - middag med vänner, som förkunnar att de verkligen inte tycker om viner med restsötma och att de föredrar snustorra viner. Undertecknad lagar mat, serverar och öppnar ett antal olika viner och bara ställer dem på bordet, fritt för var och en att prova vad man vill. Och sedan ansiktsuttrycket hos många när man förvånat frågar: "Hmm, konstigt, flaskorna med Riesling Kabinett och Riesling Spätlese är helt tomma, medan flaskorna med Riesling trocken är mer än halvfulla. Vad har hänt?" Då inser många hur gott det faktiskt är, men återigen, lite beroende på vad man äter till.
Så länge trenden är mot trocken, firas det för egen del, för önskan är efter så lite konkurrens som möjligt för dessa rara droppar. Tyvärr verkar folk mer och mer ha upptäckt just Riesling Kabinett och vad gott det blir till så många rätter. Inte bra! Vill inte dela med andra! My preeeecious...
Vet inte riktigt hur det är med trender. Antar att det generella är som det nästan alltid har varit, att de flesta förknippar ett "bra vin" med att det är torrt. Samtidigt som de initierade VET att det framför allt handlar om kombinationen mat & vin och att halvtorr tysk riesling helt enkelt är en alldeles fantastisk kombination med sushi, skaldjur (som i sig har lite sötma), heta asiatiska wok-rätter, en chark- och os-ttallrik - eller bara för sig. För att det helt enkelt är - ursäkta uttrycket - så jäkla gott!
Annars är det roliga exemplet man alltid ler lite åt - middag med vänner, som förkunnar att de verkligen inte tycker om viner med restsötma och att de föredrar snustorra viner. Undertecknad lagar mat, serverar och öppnar ett antal olika viner och bara ställer dem på bordet, fritt för var och en att prova vad man vill. Och sedan ansiktsuttrycket hos många när man förvånat frågar: "Hmm, konstigt, flaskorna med Riesling Kabinett och Riesling Spätlese är helt tomma, medan flaskorna med Riesling trocken är mer än halvfulla. Vad har hänt?" Då inser många hur gott det faktiskt är, men återigen, lite beroende på vad man äter till.
Så länge trenden är mot trocken, firas det för egen del, för önskan är efter så lite konkurrens som möjligt för dessa rara droppar. Tyvärr verkar folk mer och mer ha upptäckt just Riesling Kabinett och vad gott det blir till så många rätter. Inte bra! Vill inte dela med andra! My preeeecious...