Ohhhh, don't get me started...
Det här är ett ämne man skulle kunna skriva romaner om. Och för mesta skulle det bara vara tråkiga detaljer, förutom de här i denna diskussionschatt som gillar att få lite inblick bakom kulisserna. Att skriva om det är så upprörande och blodtryckshöjande att man helst ska låta ämnet vara, men den korta versionen är att det finns en mängd olika saker som gör att ett vin är försenat och drabbas av senareläggning av lansering. Ibland kan det faktiskt vara vi som gör något misstag, som är orsaken till det, som att lanseringsprover inte har hunnit lämnats in i tid för fotografering. Eller för att artiklarna inte är korrekt registrerade eller publicerade i vår "favoritprogram" Validoo (bara där, skulle man kunna ge ut en romanserie, för att diskutera detta hiskeliga program). Det kan också vara att vinmakarna lovar att allt ska vara klart för transport en viss tid men så är de inte klara, av olika orsaker. Vi har också haft varianten där vi ringer transportföretaget och undrar var våra viner är, för det har gått två veckar sedan pick-up. Värst är ändå det till synes närmast olösta problemet som kan uppstå bortom ens egen förmåga att påverka, när något är fel eller inte görs korrekt av ens egen lagerdepå. De är människor precis som vi och de är inte ensamma om att göra fel (för vi gör dem också!). Vi är alla mänskliga, men ibland påverkar det oss, utan att vi kan göra något åt saken.
För Luigi Pira Barolo di Serralunga, 2019, har det mesta redan gått ut till butiker runtom i landet utan några problem, men av någon anledning levererades inte en beställning till varudepån i tid och då händer just detta, att en lansering flyttas, utan att vi kan påverka det.
Men vinerna finns kvar och kommer lanseras och den enda trösten i sammanhanget är hur vinet smakar... Lämna gärna feedback här, vare sig ni gillar vinet eller inte. För det vore kul att höra andras reaktioner på just det Barolo di Serralunga. Eller ännu bättre - återkoppla era intryck direkt till Gianpaolo Pira själv, när han kommer till Stockholm i mars för att presentera sina viner.
Fila dock lite på er italienska innan - eller drick mycket Barolo, för då brukar det bli lättare att prata flytande italienska. Eller piedmontesiska, som de själva talar när vinmakarna stöter på varandra på en restaurang bland de böljande kullarna i underbara, magiska Barolo.