SV: Tips på portugisiskt och australienskt till vinkällaren
Granges storhet sitter i lagringspotentialen och i hur den utvecklas. Den blir faktiskt helt fantastisk med ålder.
instämmer.
För den som är på väg till Adelaide, missa inte restaurangen Chloe's som förutom riktigt bra mat också har en imponerande källare med gamla årgångar.
En oförglömlig kväll (2011) inkluderade:
1970 Grange
1986 Lindemans Pyrus
1983 Lindemans Hunter River Burgundy Bin 6600 magnum
1972 Wolf Blass Bilyara Port Style
Alla strålande exempel på hur bra australiska viner kan mogna. Grangen fyllig pepprig med lakrits, mycket mognadstoner och undervegetation i doften men i perfekt form, toppbetyg.
Pyrus Bordeaux-lik och stor, tät.
Huntern, elegant, finess, lättare i stilen. Shiraz men man förstår tanken med namnet för stilen.
Wolf Blass, sirap, lakrits, supertät, enorm längd, odödlig.
Så, ja, jag lägger till dessa till mina tidigare mogna viner-tips
Vi åkte dit på rekommendation från Torbreck, trust the locals to know a good place.