SV: Tråden om restauranger där man fortfarande får bra mat och god service
Hittade detta på Leijonbarens hemsida. Låter lovande
"Sommaren 2009 blir den sista för Leijonbaren. Leijontornet renoverar och öppnar den 1:a september sin nya bakficka Djuret.
Djuret, som man kanske kan förstå av namnet, kommer att servera ett djur i taget. Ett flertal styckningsdetaljer från detta ska utgöra grunden för veckans meny.
All mat som ska serveras är självklart ekologisk. Att arbeta med närproducerad mat och ekologiska samt biodynamiskt odlade grönsaker går helt linje med Leijontornets ekologiska filosofi.
Råvaror som är planerade för att nämna några är anka från Hagby Gård, gris från Dompta Gård, oxe från Hälsingestintan, lamm från Välnäs och även vilt som rådjur och älg från våra Sörmländska skogar.
Djuret är ju en köttrestaurang men kommer alltid att erbjuda en rätt för de som inte så att säga äter djur.
Menyn som byts ut regelbundet är begränsad till ca 5-6 rätter och utöver dessa ska vi alltid erbjuda en ostservering samt en dessert. Desserten ska alltid gå i samklang med det djur som vi serverar respektive vecka. Vilt med vilda bär, oxe med mjölkdessert osv.
För den vinintresserade ska vi i Djuret erbjuda vad vi tror är Stockholm och kanske Sveriges bästa priser på kvalitetsvin. Leijontornets vinkällare har idag ca 14 000 flaskor vin från de främsta vinregionerna i världen och dessa kommer också att finnas tillgängliga på Djuret. Varje vecka kommer vi att ha ett urval viner med ett specifikt tema. Detta tema kan vara Piemonte, Bourgogne, Bordeaux, Kalifornien, Barossa osv. Veckotemat behöver dock inte vara geografiskt utan kan också vara ett druvtema såsom Grenache, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon osv. Dessa viner kommer att tillhöra det lite högre prissegmentet men i Djuret har vi på dessa viner endast ett fast kronpåslag på 150 kr per flaska. Detta för att gästen ska kunna dricka riktigt bra viner till en rimlig peng.
Renovering och inredning sker under sommaren medan Leijonbaren flyttar upp på Gården. "
Hittade detta på Leijonbarens hemsida. Låter lovande
"Sommaren 2009 blir den sista för Leijonbaren. Leijontornet renoverar och öppnar den 1:a september sin nya bakficka Djuret.
Djuret, som man kanske kan förstå av namnet, kommer att servera ett djur i taget. Ett flertal styckningsdetaljer från detta ska utgöra grunden för veckans meny.
All mat som ska serveras är självklart ekologisk. Att arbeta med närproducerad mat och ekologiska samt biodynamiskt odlade grönsaker går helt linje med Leijontornets ekologiska filosofi.
Råvaror som är planerade för att nämna några är anka från Hagby Gård, gris från Dompta Gård, oxe från Hälsingestintan, lamm från Välnäs och även vilt som rådjur och älg från våra Sörmländska skogar.
Djuret är ju en köttrestaurang men kommer alltid att erbjuda en rätt för de som inte så att säga äter djur.
Menyn som byts ut regelbundet är begränsad till ca 5-6 rätter och utöver dessa ska vi alltid erbjuda en ostservering samt en dessert. Desserten ska alltid gå i samklang med det djur som vi serverar respektive vecka. Vilt med vilda bär, oxe med mjölkdessert osv.
För den vinintresserade ska vi i Djuret erbjuda vad vi tror är Stockholm och kanske Sveriges bästa priser på kvalitetsvin. Leijontornets vinkällare har idag ca 14 000 flaskor vin från de främsta vinregionerna i världen och dessa kommer också att finnas tillgängliga på Djuret. Varje vecka kommer vi att ha ett urval viner med ett specifikt tema. Detta tema kan vara Piemonte, Bourgogne, Bordeaux, Kalifornien, Barossa osv. Veckotemat behöver dock inte vara geografiskt utan kan också vara ett druvtema såsom Grenache, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon osv. Dessa viner kommer att tillhöra det lite högre prissegmentet men i Djuret har vi på dessa viner endast ett fast kronpåslag på 150 kr per flaska. Detta för att gästen ska kunna dricka riktigt bra viner till en rimlig peng.
Renovering och inredning sker under sommaren medan Leijonbaren flyttar upp på Gården. "