Mattias Schyberg
Administratör
Trattoria La Strega i Göteborg besökt. Skön stämning och atmosfär samt god och vällagad mat utan krusiduller. Klart nöjd med upplevelsen. Christian – tidigare sommelier på 28+ – har anslutit och struttar numera omkring och berikar restauranggolvet med sin aura och vinpassion dessutom.
Började lite lätt med ett glas 2014 Köfererhof Kerner Eisacktaler. Kul ny bekantskap på druvfronten (släkting till riesling), lite som en blandning av riesling, sauvignon blanc och grüner veltliner, typ. Grymt skön och krispig med mycket citrus, våt sten och krusbär. Snortajt och god! 88p. Tog därefter in en flaska med 2011 Punset Barbaresco Basarin. Trots sin ungdom – oerhört drickfärdig och generös. Körsbär, lakrits, målarlåda och rosor med elegant och lättdrucken struktur. Bra längd och bett. Gott! 89p
Matmässigt så blev det lite chark, mozzarella samt risotto med oxsvans och rödbeta för att slutligen avsluta med en underbar tiramisu. Bra rakt igenom. Inget spektakulärt, det är enkla och okomplicerade smaker som gäller, men tyvärr med lite torftig presentation på minuskontot.
Kommer absolut att återbesöka. Rekommenderas!
Började lite lätt med ett glas 2014 Köfererhof Kerner Eisacktaler. Kul ny bekantskap på druvfronten (släkting till riesling), lite som en blandning av riesling, sauvignon blanc och grüner veltliner, typ. Grymt skön och krispig med mycket citrus, våt sten och krusbär. Snortajt och god! 88p. Tog därefter in en flaska med 2011 Punset Barbaresco Basarin. Trots sin ungdom – oerhört drickfärdig och generös. Körsbär, lakrits, målarlåda och rosor med elegant och lättdrucken struktur. Bra längd och bett. Gott! 89p
Matmässigt så blev det lite chark, mozzarella samt risotto med oxsvans och rödbeta för att slutligen avsluta med en underbar tiramisu. Bra rakt igenom. Inget spektakulärt, det är enkla och okomplicerade smaker som gäller, men tyvärr med lite torftig presentation på minuskontot.
Kommer absolut att återbesöka. Rekommenderas!