This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!
Hamnade i en diskussion med en kollega ang uv strålarnas påverkan på en flaska vin inomhus
Hur länge kan en vin flaska ”stå framme”/förvaras i en normal inomhusmiljö avseende ljus innan den börjar bli dålig ?
Nu är jag ingen expert, men jag skulle inte vara så orolig för att en flaska "står framme" ett tag. Det mesta av UV blockeras av fönstret, och sen blockeras det en gång till av flaskan. På bolaget står ju vinet i hyllorna långa perioder i vissa fall. Har inte hört att det skulle vara något större problem. Sen kanske man inte ska lagra viner med UV-exponering.
Jag ställer aldrig flaskor i solljus, färgade flaskor endast kort tid (en dag) i eller i nära anslutning till fönster och klara flaskor står mörkt eller nästan mörkt till servering.