Min dumma SmartPhone tillåter mig ej att skriva underst...
Kör du Hermitage och ngn riktigt kraftfull Beaujolais vid nästa experimentomgång?
Lynchen måste fö ha varit utsökt.
Jo Lynchen var alldelese utmärkt men chockerande ungdomlig. Inte ett uns av mognad i färgen. Nästan bläckig i frukten fortfarande men relativt mjuk i smaken dock för att ha en sådan framtoning i doften. Kommer inte att vara några problem att avnjuta detta vinet om 10 år heller om flaskorna lagrats väl.
Låter som Kanada - Sverige i hockey. Vilken årgång vad det på Lynchen?
Lynchen var från -86. Verkar ha varit en hel del kärnor i Cabernet-materialet det året för man förnimmer fortfarande ganska mycket pressvinskänsla och lite kärnighet i doften.
Kul att ställa dem emot varandra. Två frågor dock:
1) Vad var det för tillbehör till ankan? Det påverkar såklart vinvalet en hel del.
2) Vad var det som gjorde att bdx passade bättre till?
Ankbrösten var rubbade med apelsincest, lite grönpeppar och dragon och fick ligga så i 6-8 timmar. Sedan stekta i grillpanna och fick vila i ugn på låg temp tills dess dom var rosa. Såsen var en gräddsås byggd från kalv- och kycklingfond, smör, honung, grönpeppar och fond/ankfett från ungnen (dvs en ganska fet historia). Som tillbehör hade vi hasselbackspotatis och haricot-verts.
Bra vinmatchning för min del när rätten är såpass fet som den ändå är blir ett vin med tydlig strävhet och det hade Bdxn här men inte Chambollen. Var inte så allvarligt menat med jämförelsen eftersom jag visste att Bourgognen var av väsentligt enklare snitt jfrt med Bdx. Tror att en Madiran eller Barolo/Barbraesco med liknande uppbyggnad skulle funkat utmärkt det också.
Hermitage som @
StefanAkiko nämnde har jag provat liksom Côte-Rotie (och C9dP) men tycker inte att dom har fungerat alls lika bra som Bdx. Beaujolais är dock otestat och en hel räcka andra viner också förresten men ankbröst är ju gott så det är ju bara att fortsätta prova.