Ja, den frågan är ju svårt för er att svara på och den är lite halvsvår för mig med att svara på så jag tänkte ta er till hjälp.
Mina föräldrar håller på att bygga ut sitt hus och jag slank in med frågan om det inte var läge att även bygga till källaren så att man fick plats med en ordentlig vinkällare. Pappa var inte vidare svårövertalad så sagt och gjort, i ritningen ingår det nu en liten vikällare där vi kommer få plats med ca 1000 flaskor. Källaren beräknas vara klar till sommaren och strax efter kommer vi göra en nätt liten bilfärd från södra Sverige via Tyskland in i Frankrike ner til Bourdeaux och tillbaka.
Nog om resan just nu. Då mina föräldrar och jag är åtskilda med ca 50 mil har jag införskaffat en mindre vinkyl med plats för upp till 45 flaskor. Jag hälsar på minst två gånger om året hos föräldrarna så då gäller det att ta med och fylla på kylen och lämna av inköp som ska lagras. Lite omständigt men det är det bästa jag kan göra just nu.
Åter till frågan.
Då det finns så fantastiskt mycket vin som är gott där ute och jag inte smakat på 1 procent än tänkte jag gå ganska systematiskt tillväga. Testa de vanligaste druvorna och sedan gå över till olika distrikt.
Vi börjar från början, druvor.
Jag skulle behöva lite förslag på druvtypiska viner av druvan Cabernet Sauvignon från:
Sydafrika
Italien
Spanien
USA
Australien
Nya Zeeland
Bordeaux
Bourgogne
Alsace
Rhonedalen
Balkan
Priset är inte helt ointressant under testperioden så helst viner under 150 kronor. Men är det ett vin som är så löjligt typisk för just den druvan och den platsen så får jag väl fläska på.
Och eftersom jag tänkte dricka dom nu för att lära mig så ska det inte vara vin för att lagras.
Om ni vill gnugga geniknölarna så kommer jag längre fram även testa:
Chardonnay
Dornfelder
Gewürztraminer
Merlot
Pinot Blanc
Pinot Noir
Riesling
Sauvignon Blanc
Syrah
Tempranillo
Zinfandel
Kommer ta ett tag att testa sig igenom detta men vem har bråttom? Sen ska distrikten testas oxå. Med lite tur vet jag om ett par tre år vartåt det lutar. Hoppas bara att källaren inte är full med skitvin innan dess...
Jaja, sätt igång nu, låt er erfarenhet flöda så kommer jag vara er evigt tacksam!
Mvh
Hellman
PS. Givetvis kommer Champagne att testas över tiden ;D DS.
Mina föräldrar håller på att bygga ut sitt hus och jag slank in med frågan om det inte var läge att även bygga till källaren så att man fick plats med en ordentlig vinkällare. Pappa var inte vidare svårövertalad så sagt och gjort, i ritningen ingår det nu en liten vikällare där vi kommer få plats med ca 1000 flaskor. Källaren beräknas vara klar till sommaren och strax efter kommer vi göra en nätt liten bilfärd från södra Sverige via Tyskland in i Frankrike ner til Bourdeaux och tillbaka.
Nog om resan just nu. Då mina föräldrar och jag är åtskilda med ca 50 mil har jag införskaffat en mindre vinkyl med plats för upp till 45 flaskor. Jag hälsar på minst två gånger om året hos föräldrarna så då gäller det att ta med och fylla på kylen och lämna av inköp som ska lagras. Lite omständigt men det är det bästa jag kan göra just nu.
Åter till frågan.
Då det finns så fantastiskt mycket vin som är gott där ute och jag inte smakat på 1 procent än tänkte jag gå ganska systematiskt tillväga. Testa de vanligaste druvorna och sedan gå över till olika distrikt.
Vi börjar från början, druvor.
Jag skulle behöva lite förslag på druvtypiska viner av druvan Cabernet Sauvignon från:
Sydafrika
Italien
Spanien
USA
Australien
Nya Zeeland
Bordeaux
Bourgogne
Alsace
Rhonedalen
Balkan
Priset är inte helt ointressant under testperioden så helst viner under 150 kronor. Men är det ett vin som är så löjligt typisk för just den druvan och den platsen så får jag väl fläska på.
Och eftersom jag tänkte dricka dom nu för att lära mig så ska det inte vara vin för att lagras.
Om ni vill gnugga geniknölarna så kommer jag längre fram även testa:
Chardonnay
Dornfelder
Gewürztraminer
Merlot
Pinot Blanc
Pinot Noir
Riesling
Sauvignon Blanc
Syrah
Tempranillo
Zinfandel
Kommer ta ett tag att testa sig igenom detta men vem har bråttom? Sen ska distrikten testas oxå. Med lite tur vet jag om ett par tre år vartåt det lutar. Hoppas bara att källaren inte är full med skitvin innan dess...
Jaja, sätt igång nu, låt er erfarenhet flöda så kommer jag vara er evigt tacksam!
Mvh
Hellman
PS. Givetvis kommer Champagne att testas över tiden ;D DS.