Så här ser mina tankar kring årets nyårsmeny ut just nu (kan ju hända att den modifieras):
Diebolt-Vallois Fleur de Passion -06
Små potatishalvor fyllda med smörig potatispuré smaksatt med störrom
Löjromstoast med hängd gräddfil och dill
Laxtartar smaksatt med sesamolja och lime toppad med smörgåskrasse
Vincent Girardin Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot -07
Hummer med vaniljsmörsås
Delas Frères Hermitage Domaine des Tourettes -09
Hängmörad biff med friterade jordärtskockor, trattkantareller, picklad ugnsbakad rödlök samt rödvinsreduktion
Justino's Madeira Colheita -95
Något med choklad och någon form av citrus - tror jag överlämnar ansvaret till någon annan med endast dessa riktlinjer
-
Störrom för att jag faktiskt inte provat ännu. Recept inspirerat av Stenbecks gamla vickningsrätt.
Löjromstoast - en klassiker. Hänger av gräddfilen så det blir mindre vattnigt.
Laxtartar även för mig - är dock väldigt förtjust i sesamolja så så får det bli.
Hummern med vanilj för att jag inte kunde motstå att pröva när jag läste
@Emanuel 's meny.
Kötträtten inspirerad av varmrätt som åts på Djuret i samband med Gevrey-Chambertin-provningen.
Desserten blir som sagt överlämnad åt någon annan att komponera (med riktlinjer
)