Tar gärna det där receptet på tiramisun också!
Här kommer receptet på Tiramisu,
Jag kan inte ta åt mig äran för det är någon amerikanska som har skrivit det och därför är receptet på engelska. Mina kommentarer är på svenska.
perfect tiramisu
(Serves 6-8)
4 eggs, separated
75g caster sugar
450g mascarpone
2 tbsp sweet marsala - öka gärna på med masala.
2 tbsp dark rum
100ml espresso
About 16-24 savoiardi biscuits (or boudoir, if unavailable), depending on size of dish
Cocoa powder, to dust
Whisk three of the egg whites until stiff, then set aside. - vispa äggen sist annars kommer marängen att bli vattnig när den få stå och vänta i bunken i 30 minuter.
Whisk the egg yolks with the sugar until pale and voluminous. - vispa gärna detta I en hushållsassisten till smeten är vit, fluffig och fin precis som en sockerkakssmet det tar ca 15 minuter.
Then whisk in the mascarpone. - ,använd en elvisp, mascaponen är så tjock så den stoppar upp bladet I en stavmixer - a little at a time, until smooth and well combined – you don't want lumps of cheese.
Gently fold the three whites into the mascarpone mixture with a large metal spoon, being careful to knock as little air out as possible.
Stir the booze into the coffee and pour into a shallow dish. Dip each biscuit into the liquid until it is a pale coffee colour. - låt inte de första kexen bli för blöta för då räcker inte kaffe och spritblandningen till de sista kexen , then arrange to cover the base of a shallow glass dish. Spoon a third of the mascarpone mixture on top, followed by a good sprinkle of cocoa, then repeat the layers, finishing with a layer of the cheese and cocoa.
Cover and refrigerate for six hours before serving. - den blir godare ju längre den får stå I kylen och gotta till sig –
You may need to dust with a little more cocoa to make it look respectable.