buteljen
Medlem
Jag har fått en möjlighet att köpa ett antal gamla Bordeauxer via en vän. Det är mest vänstra stranden och klassade slott från 70-80 talet (en del Mouton Rothschild). Vinerna är köpta på släpp eller på väl ansedd auktionsfirma för 20-30 år sedan. Hur värderar man dessa på bästa sätt?
Ett förslag är att utgå från vad jag som köpare skulle ha fått betala på de senaste Bukowskiauktionerna (inklusive provision) och sedan typ dela på provisionsavgiften. Alternativt titta på Winesearcher vad det som köpare skulle ha kostat att köpa vinet. Men man kan ju också utgå från vad säljaren skulle kunna få i handen för flaskan. Det blir ju ett helt annat pris än om man utgår från vad köparen får betala. Säljaren skulle väl heller aldrig få utpriset på Winesearcher från en handlare (som väl lägger till ett vinstpåslag).
Hur tänker man bäst för att det skall bli rimligt för båda parter?
Ett förslag är att utgå från vad jag som köpare skulle ha fått betala på de senaste Bukowskiauktionerna (inklusive provision) och sedan typ dela på provisionsavgiften. Alternativt titta på Winesearcher vad det som köpare skulle ha kostat att köpa vinet. Men man kan ju också utgå från vad säljaren skulle kunna få i handen för flaskan. Det blir ju ett helt annat pris än om man utgår från vad köparen får betala. Säljaren skulle väl heller aldrig få utpriset på Winesearcher från en handlare (som väl lägger till ett vinstpåslag).
Hur tänker man bäst för att det skall bli rimligt för båda parter?