Jag hackade ihop ett kort anrop som bad mitt API om det. Jag har inte fått upp det online än så det fick bli så...
Tackar tackar! Grymt bra!!
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jag hackade ihop ett kort anrop som bad mitt API om det. Jag har inte fått upp det online än så det fick bli så...
Ingen idé, jag har nog skrivit mellan 5 och 10 synpunkter och alltid lämnat min e-postadress. Tror ni att dom har hört av sig...?
Man ska inte slå den man som ligger (hemsidan alltså) men det där är verkligen fenomenalt dåligt.man ser ju inte om varan är tillgänglig förrän i sista steget!
Allt var bättre förr, det vet väl alla? Om inte så är det dags att tillbringa en eftermiddag med valfri pensionär.Internet (och bordeaux) var bättre förr!
Spontan reaktion: "Haha, Parker?!"Kanske inte hör hemma här, men slänger in det ändå.
@ChristianB, använder du parkerskalan någonting på jobbet? När du pratar med leverantörer, kunder eller kollegor?
Spontan reaktion: "Haha, Parker?!"
Nå, skämt åsido, nej, jag tycker delvis inte att den är särskilt bra och delvis kan jag den inte. Det är väl lite som en följd av att jag inte tycker den är nödvändig. Många flaskor har en liten fin guldmedalj eller något där det står "93/100p in WineSpectator" eller något liknande. Men det är rätt betydelselöst; personligen försöker jag rekommendera vin som jag faktiskt kan något om (druva, land/område, producent, etc.) men om jag inte har sådant i huvudet så går jag i alla fall ALDRIG på poäng satta av någon annan. Möjligen att jag kan nämna det för kunden om denna frågar, men för det mesta är det ju enskilda artiklar och reklamannonser som ägnar sig åt sådant.
Bra fråga emellertid!
Absolut! För det mesta är det ganska lätt att bestämma vilken nivå som kundens kunskap ligger, men annars så kan det bli lite mer prövande och i sällsynta fall så har jag en kvart eller så av trevligt vinsamtal framför mig när det visar sig att kunden kan mer än gemene man!Oftast när jag pratar med personalen på SB så blir det att det finns lite gran att säga om vinet, för att sedan ta ganska så stopp när man inte har mer fakta att gå på. Men det där antar jag också är en konst som man kommer runt, och att man i olika tillfällen har olika dialoger lite beroende på vad kunden vet och har för gensvar på det som har sagts.
Absolut! För det mesta är det ganska lätt att bestämma vilken nivå som kundens kunskap ligger, men annars så kan det bli lite mer prövande och i sällsynta fall så har jag en kvart eller så av trevligt vinsamtal framför mig när det visar sig att kunden kan mer än gemene man!
Precis som du säger är det svårt att relatera till skalor och poäng om man inte redan har en väl befäst grund att stå på som vinkonsument. När jag diskuterar vin på nivån som FW ligger på så är det nästan uteslutande så att jag räknar med att de flesta förstår vad jag menar, men om jag står i butiken och ska förklara att "den här röda från västra stranden är lite mer grusig än den här från högra" så blir det lätt lite fel.
Jag brukar försöka hålla mig till rena fakta när jag pratar vin med kunderna och för det mesta räcker det med några snabba följdfrågor för att etablera vad som efterfrågas! Däremot är det inte säkert att alla jobbar så...
Yes, tog en flaska för ett tag sedan. Jag var inte så imponerad av den efter att ha provat en annan Syrah från Australien, Jim Barry Lodge Hill Syrah. Men prova 20 Barrels så är det bara att komma in och jämföra smaknoterna! Jag är tillbaka från och med måndag!Plockade på mig cono 20 barrels idag när jag såg en kvar på små partier hyllan. Visst var det du som drack den för två veckor sedan?
Spot on !Angående världens bästa Systembolag.
Sitter och funderar lite på hur inköpen av småpartier går till?
Saken är den att det är ett par viner som jag brukar köpa vertikalt varje år och som tidigare varit stående i småpartier men i år har dessa inte dykt upp i ny årgång i släppen.
När jag söker på dem ser jag dock att de som släptes förra året ännu ej tagit slut och det får mig att fundera på om systembolaget helt enkelt låter bli att köpa in nästkommande årgång för att de fortfarande har vinet kvar på hyllan?
Om så är fallet blir det ju fullständigt obegripligt för någon med vinintrese när man resonerar att; vi har ju fem flaskor kvar av 2010 så då beställer vi inte 2011 i år..?
Någon som vet om det är så det funkar eller om dessa viner bara försvunnit ur sortimentet av annan anledning?
-Exempel på viner är Ch. Beaucastel, Ch Lagrange, Ch Carbonnieux etc...
Angående världens bästa Systembolag.
Sitter och funderar lite på hur inköpen av småpartier går till?
Saken är den att det är ett par viner som jag brukar köpa vertikalt varje år och som tidigare varit stående i småpartier men i år har dessa inte dykt upp i ny årgång i släppen.
När jag söker på dem ser jag dock att de som släptes förra året ännu ej tagit slut och det får mig att fundera på om systembolaget helt enkelt låter bli att köpa in nästkommande årgång för att de fortfarande har vinet kvar på hyllan?
Om så är fallet blir det ju fullständigt obegripligt för någon med vinintrese när man resonerar att; vi har ju fem flaskor kvar av 2010 så då beställer vi inte 2011 i år..?
Någon som vet om det är så det funkar eller om dessa viner bara försvunnit ur sortimentet av annan anledning?
-Exempel på viner är Ch. Beaucastel, Ch Lagrange, Ch Carbonnieux etc...
Angående världens bästa Systembolag.
Sitter och funderar lite på hur inköpen av småpartier går till?
Saken är den att det är ett par viner som jag brukar köpa vertikalt varje år och som tidigare varit stående i småpartier men i år har dessa inte dykt upp i ny årgång i släppen.
När jag söker på dem ser jag dock att de som släptes förra året ännu ej tagit slut och det får mig att fundera på om systembolaget helt enkelt låter bli att köpa in nästkommande årgång för att de fortfarande har vinet kvar på hyllan?
Om så är fallet blir det ju fullständigt obegripligt för någon med vinintrese när man resonerar att; vi har ju fem flaskor kvar av 2010 så då beställer vi inte 2011 i år..?
Någon som vet om det är så det funkar eller om dessa viner bara försvunnit ur sortimentet av annan anledning?
-Exempel på viner är Ch. Beaucastel, Ch Lagrange, Ch Carbonnieux etc...
Är det så att man på Systembolagets nya hemsida inte längre kan se "röda priser", "Nedsatt pris". Antar att anledningen är att man inte vill från monopolets sida vill visa upp att man har REA som vilken butik som helst eller även om man har det eller finns den funktionen kvar någonstans?
Visa bifogad bild 4822
Det konstiga med att de tagit bort funktionen är att när den fanns så var det ju ändå mest prestigeviner i dåliga årgångar som var nedsatta, typ Bdx 2007. Inte som att Lasse i parken sprang benen av sig och drack mer än han hade tänkt...Det här är verkligen en funktion som jag vill att de ska införa! Förstår inte varför man inte kan visa det öppet?