Lambo
Medlem
Hade det stora nöjet i söndags att besöka vad som marknadsförs som "Världens lyxigaste brunch" på Hotel Westin i Shanghai och värre frosseri har jag aldrig beskådat, fantastiskt!
För ca 700 sek fick man äta och dricka hur mkt man ville. Drinkar, öl, vin och självklart champange. Husets skumpa var tyvärr Mumm men efter nästan 2 veckor i Peking, Xian och ute på den kinesiska landsbygden så var Mumm nästan magisk (nåväl den var helt ok iaf). Trodde att dom skulle vara dåliga med påfyllningen, ack så fel jag hade. Så fort jag druckit mer än 2/3 av glaset så hade jag en liten kines vid min sida som fyllde på. UNDERBART! Tror aldrig jag druckit så mkt skumpa så tidigt på dagen någonsin...
Maten då... Jo den gjorde ingen besviken. Jag hade hört att på deras berömda Caviar bord skulle det bara finnas en liten skål med Beluga som snabbt brukade gå åt. Nästan först i kön fick jag mig en rejäl slev med tillbehör.
Gick tillbaka för refill lite senare och till min förvåning så fanns det svarta guldet kvar, vid avsmakningen så insåg jag direkt att dom bytt ut den äkta kaviarn mot avruga. Det som var nästa mest intressant var att ingen annan fattade att det inte var äkta kaviar utan diskuterade friskt om det var rysk eller iransk... Var mkt nöjd över att jag ställt mig i kö trots att jag hatar köar. Det var det värt för att få lite äkta vara...!
Skaldjursbordet lockade efter kaviarn. Blev 2 st hummrar, räkor, sashimi, sushi, ostron mm... Följdes upp med en hel tallrik av gåslever. Sicken dödsynd!
Lamm, oxfilé, pekinganka mm slank oxå ner innan dessertbordet som jag inte ens orkar beskriva.
Kan inte annat än att rek denna sanslösa brunch/upplevelse. Framförallt måste jag rek Shanghai som stad, pulsen i den stan slår allt!
Perfekt ställe att avrunda en kulturell kinaresa ;D
Hitta en recension med mer info från aftonbladet:
http://www.destination.se/resmal/asien/ ... 3744373.ab
För ca 700 sek fick man äta och dricka hur mkt man ville. Drinkar, öl, vin och självklart champange. Husets skumpa var tyvärr Mumm men efter nästan 2 veckor i Peking, Xian och ute på den kinesiska landsbygden så var Mumm nästan magisk (nåväl den var helt ok iaf). Trodde att dom skulle vara dåliga med påfyllningen, ack så fel jag hade. Så fort jag druckit mer än 2/3 av glaset så hade jag en liten kines vid min sida som fyllde på. UNDERBART! Tror aldrig jag druckit så mkt skumpa så tidigt på dagen någonsin...
Maten då... Jo den gjorde ingen besviken. Jag hade hört att på deras berömda Caviar bord skulle det bara finnas en liten skål med Beluga som snabbt brukade gå åt. Nästan först i kön fick jag mig en rejäl slev med tillbehör.
Gick tillbaka för refill lite senare och till min förvåning så fanns det svarta guldet kvar, vid avsmakningen så insåg jag direkt att dom bytt ut den äkta kaviarn mot avruga. Det som var nästa mest intressant var att ingen annan fattade att det inte var äkta kaviar utan diskuterade friskt om det var rysk eller iransk... Var mkt nöjd över att jag ställt mig i kö trots att jag hatar köar. Det var det värt för att få lite äkta vara...!
Skaldjursbordet lockade efter kaviarn. Blev 2 st hummrar, räkor, sashimi, sushi, ostron mm... Följdes upp med en hel tallrik av gåslever. Sicken dödsynd!
Lamm, oxfilé, pekinganka mm slank oxå ner innan dessertbordet som jag inte ens orkar beskriva.
Kan inte annat än att rek denna sanslösa brunch/upplevelse. Framförallt måste jag rek Shanghai som stad, pulsen i den stan slår allt!
Perfekt ställe att avrunda en kulturell kinaresa ;D
Hitta en recension med mer info från aftonbladet:
http://www.destination.se/resmal/asien/ ... 3744373.ab