This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Första posten för mig, handlar ironiskt nog om stekpannor och inte om vin.De stekpannor jag har är rätt slitna. Vi har en induktionshäll nu men de har alla använts i gasspisar i Manila och Los Angeles och ser inte kloka ut.
Vad ska man satsa på? Keramisk beläggning? Märke?
Kolstål (alt. gjutjärn) och rostfritt. Komplettera med någon belagd sak för sådant som ska ha låg värme.De stekpannor jag har är rätt slitna. Vi har en induktionshäll nu men de har alla använts i gasspisar i Manila och Los Angeles och ser inte kloka ut.
Vad ska man satsa på? Keramisk beläggning? Märke?
Då jag använder stekpannorna ytterst flitigt så tycker jag att det är värt några extra kronor för bra kvalitet!
Första posten för mig, handlar ironiskt nog om stekpannor och inte om vin.
Jag kör rostfritt (Demeyere), kolstål (De Buyer) och sen har jag Scanpans serie med titanbeläggning som heter CTX.
Riktigt nöjd med alla dessa märken och de används beroende på vad det är som ska stekas. Tycker man att det är jobbigt med saker som fastnar (rostfritt kräver en hel del teknik, kolstål tar ett tag att steka in) så rekommenderar jag den med beläggning då den till skillnad från en teflonbeläggning tål alla typer av köksredskap (även om metallredskap såklart ska användas med viss försiktighet)!
Då jag använder stekpannorna ytterst flitigt så tycker jag att det är värt några extra kronor för bra kvalitet!
Skönt att även kunna addera "stekpannor" till forumets CV!Tack! Jag visste väl att det var rätt forum att fråga i.
Att man är beredd att betala extra för kvalitet är nog något vi alla här i forumet har gemensamt.
Njae, håller inte med. Har använt de flesta av mina stekpannor (bland annat rostfria och kolstål) på induktion flitigt under en lång period och inte haft några som helst problem med detta.På induktionshäll? Rostfritt och kolstål kommer slå sig, kör gjutjärn.
Hmm. Vad har du haft för märke/modell?Har varit försiktig men har ändå fått utbuktningar i mitten om än osynliga. Så nej, garanterat inte omöjligt. Och särskilt inte om det finns någon annan hemma som heller inte är lika försiktig
@Elvis och alla ni andra på forumet hör av er till mig på PM om ni vill ha Fissler eller Scanpan.De stekpannor jag har är rätt slitna. Vi har en induktionshäll nu men de har alla använts i gasspisar i Manila och Los Angeles och ser inte kloka ut.
Vad ska man satsa på? Keramisk beläggning? Märke?
Bagaren och Kocken kör en drive på dem för tillfället, är ju inte deras toppmodell men säkert en bra panna.gillar konceptet så funderar på en demyere men priset är svårmotiverat
Är inte det nån sorts belagd variant? Håller mig nog till kolstål och gjutjärnScanpan CTX man ska sikta på...
Haft flera genom åren, De Buyer och några olika rostfria varav senast en hyfsat rejäl från AlessiHmm. Vad har du haft för märke/modell?
Självklart inte omöjligt, känner igen det där med att det finns någon annan hemma som inte är lika försiktig! Hos oss är det köksknivarna som misshandlats ibland..