This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Röd med bourbon eller rye, vit med gin.Börjat få smak för Vermouth.
Hur dricker ni er röd samt vit?
Röd med bourbon eller rye, vit med gin.
Måste testa röd med bourbon. Hur blandar mycker har ni i ca? Själv tycker jag det är riktigt gott med Röd och is bara. Har inte druckigt någon riktigt bra vit än. Någon som har tips?
För ngt år sedan fick jag ett fint tips av Nenad på PK-huset och drack NV Gonzalez-Byass Jerez-Xérès-Sherry Vermouth La Copa bara med en isbit. Fantastisk. något helt annat än både dussin-martini och noilly prat mm.
Japp, helt rätt, bra beteckning - julvermouth. Var själv litet förvånad att jag gillade så mycket. Kanske borde ha varit tydligare med vad det är för stil på La Copa... Så här skrev jag på CT för ganska exakt ett år sedan:Sån här översvallande entusiasm går inte att motstå.
Men jag känner mig lite ambivalent när jag dricker.
Smaken domineras av kryddnejlika, som kanske inte är min favoritkrydda.
Kanel, pomerans och nejlika är typiska glöggkryddor så La Copa känns
som en julvermouth för den som gillar nejlika.
Jag drar mig till minnes ett recept från studenttiden, som redan då hade några år på nacken: en 75 cl-flaska söt röd vermouth (tror det löd söt röd svensk vermouth, men sådana verkar inte finnas längre), 75 cl finsprit och en 25 cl-flaska Coca-Cola. Testa att blandningen går att antända, vilket är beviset på att den ska ha kommit upp till 50%.* Serveras därefter kyld som bål till intet ont anande människor som inte märker hur hög alkoholhalten är.Börjat få smak för Vermouth.
Hur dricker ni er röd samt vit?
För en med nästan ingen, och bara dålig, erfarenhet av vermouth.... men som gärna vill ge det mesta i dryckesväg en eller två chanser till innan jag förkastar det, hur länge håller sig en sån där vermouth öppnad?Kul tråd! Röd vermouth med några isbitar är suveränt gott. Jag måste ju lyfta Levi Romanos som finns på bolis just nu som är riktigt läcker. Ganska lik en Barolo Chinato. Den vita har jag inte provat.
Bra fråga. Har inget bra svar tyvärr men den har ju en del sötma alkoholhalten är ju inte jättehög. Kanske någon månad i kylen? När det är gott så har det en tendens till att gå åt. I värsta fall får du blanda några negroni.För en med nästan ingen, och bara dålig, erfarenhet av vermouth.... men som gärna vill ge det mesta i dryckesväg en eller två chanser till innan jag förkastar det, hur länge håller sig en sån där vermouth öppnad?
Min personliga Vermut favorit är spanska El Bandarra. Finns både röd, rose och vit. Jag brukar ha i en isbit och apelsinskiva i den röda och is och citronskiva i den vita. Alternativt så hamnar en stor skvätt i en sangria. Flaskan är både snygg och återförslutningsbar samt innehållet i flaskorna slår allt annat som jag testat i Vermouth”träsket”.
Röd med bourbon, rye eller gin (ibland också ihop med Campari), vit inte alls, för min del. Den röda får gärna vara Antica Formula.
Antica formula finns på bolaget nu såg jag. Riktigt bra vermouth om nån är sugen.
Antica Formula och Dolin kan jag dricka rent!