This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Per Stade skrev:På de jag öppnade blev det inget popp, snarare ett svagt pysande.
För de, som inte dricker champagne till vardags, tror jag att det
blir en besvikelse. Personligen tycker jag nog att den var intressant,
lite speciell och annorlunda, men hustrun, som inte tycker lika
mycket om sherry som jag, var inte förtjust. Hon reagerade på de
toner av oxidation, som jag tycker var berikande för smaken.
Men det är väl framförallt den klena moussen, som gör att jag skulle
tveka att rekommenda den. De flesta associerar nog champagne med
smällande korkar och bubblande vin.
Skumpagne skrev:Är det någon annan som provat Chanoine -95 än? Ja poppar min på julafton.
Tänkte under klassen "Oavsett pris" Bollinger Vieilles Vignes 2002 ca 4400 kr..
Henrik J skrev:Jag drack en igår. Verkar vara mycket flaskvariation på denna att döma av kommentarerna. Min flaska hade bra mousse och en väldigt kraftig syra. Oxidationstoner fanns det endel men inte störande mycket. Förutom detta kändes den faktiskt väldigt ung. Ingen madeirisering eller några direkta sherrytoner vad jag kunde känna. Jag har ju inte druckit så mycket mogen champagne, men med tanke på syrastrukturen hade jag nog tippat på att det var ett tio år yngre vin i lite oxidativ stil jag fått i glaset om jag inte visste bättre.
Jos skrev:Ah, då är jag med. Vi har olika uppfattningar om vad som gör en Champagne bra. Men om en smällande kork är viktigt för er och era vänner när det gäller Champagne så är ju tack och lov hela SS fullt med bubblande "nyårssmällar".
Magikern skrev:Georges gardet Brut Special
Tydligen lagrad på jästfällning i 5 år vilket tydligen är extremt ovanligt för en champagne under 300 sträcket som kan beställas via SB.
Har faktiskt ingen aning om den är bra eller inte men man får chansa ibland.
Bouzy skrev:Då är Amazone de Palmer något för dig. Lagrad 10 år för 400 pix.
Gardet är relativt urkass, dock inte testat hela portföljen bara ett par av instegsvinerna, vad jag minns var de relativt dåligaMagikern skrev:Låter spännande
Jag blev lite konfunderad på Georges Gardet champagnen faktiskt, har inte hittat någon angivelse om årgång på flaskan.
johan1279 skrev:Gardet är relativt urkass, dock inte testat hela portföljen bara ett par av instegsvinerna, vad jag minns var de relativt dåliga
Magikern skrev:Hoppas den är bättre än gula änkan iaf. Den gav verkligen inte mycket fyrverkerier för pengarna.
Sällan man spenderat 400 på en dryck som gav så lite valuta för pengarna.
CH skrev:Om du menar deras Sec så håller jag definitivt med dig men deras Brut däremot tycker jag är en av få utav de stora drakarnas NV som jag faktiskt kan med och deras årgångsskumpor är klart underskattade.
Magikern skrev:Syftar på Brut, finns en hel del champagner som är 100 kronor billigare och betydligt intressantare t.om. i Sb-butikerna
t.ex. Saint Gall Blanc de Blanc 2004.
Anders Landström skrev:Saint Gall BdB 2004 är absolut intressant. Man får vara försiktig och se till att det verkligen är 2004. På SB har man bytt till 2005 vilket inte riktigt är samma vin.