Anders Landström
Medlem
Diskussionen om tiden på jästen kontra tiden på korken efter degorgering är högintressant och något vi diskuterat tidigare. Jag blir mer övertygad om att det är tiden på korken som är den viktigaste faktorn med allt annat lika, åtminstone för min smak.
Håller med om att diskussionen är intressant.
Personligen föredrar jag RD över GA men det kan också skilja mellan årgångarna. För 96 tycker jag GA över tiden är ett bättre vin. Ett närliggande år, 1995 är det tvärtom. Vet att många tycker RD får störande champinjontoner men samma individer kan gilla sendegade CdE från Henriot vilket borde få liknande toner.
För övrigt absolut viktigaste är lagringen (vet att du skriver allt annat like men svårt att. kontrollera hela kedjan efter vinet lämnat producenten), kork eller på jäst. Förmånen att få dricka en nydeggad flaska direkt från en källare i Champagne där fräschör kombineras med komplexitet från ålder slår det mesta.
RD 82 är ett mycket bra vin