StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
En finsk vän på besök i Yokohama har under sina två veckor här, som av en händelse igen, kvälls-smuttat i sig en flaska Glenmorangie med finish på Sauternesfat. Samma lika, men tillkommen några år senare. Han tyckte också att den var "otypisk" för att vara whiskey, men god som en kyss.En provning vi hade med Anlach 2011 var just vinfatslagrad whisky. Det mesta var rent ut sagt skit, då speciellt de som lagrats på Sauternesfat (GlenDronach och Bruichladdich). Den jag själv trodde mest på var Edradour då den legat på gamla CdP fat men det visade sig inte heller vara så lyckat. Bäst av de sämsta var faktiskt BenRiach som fått sista tiden på Portfat.
Visa bifogad bild 1463
Fö kan man väl argumentera för att alla de whiskeys som legat på gamla sherryfat också legat på vinfat?
Jag är personligen mer en förespråkare av Caol Isla, men ständigt nyfiken. Ssk på vad whiskeymästaren Nishikawa föreslår som RIKTIGT bra...
Nästa gång du har vägarna förbi till Tokyo, så kan vi ju alltid sammanstråla på Milestone Bar i jakten på tillfredsställda sensoriska Whiskeynerver.