This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Bubblaren skrev:Tar även gärna emot tips på hur laga till älgfärsen på bästa vis.
Haha! Har du McGees standardverk på nattduksbordet?ae skrev:Jag tycker ett tips när det gäller tillagningen är att tänka: hur skulle de gjort på el bulli? Tycker således du ska göra en glass på älgfärsen. Borde inte vara så svårt. Gör en glasssmet med färsen (skär ner lite på sockret) som du passerar ordentligt. Kör sen i glassmaskin. rotsakerna kan kokas för att sedan köras i torkugn över natten för att till sist malas till ett pulver i en kryddkvarn. Vad hade du tänkt till, en rödvinssås kanske? Enkelt! smaksätt ett nougatineflan med en rödvinsreduktion så är du hemma.
kayaker skrev:Haha! Har du McGees standardverk på nattduksbordet?
http://www.amazon.co.uk/Food-Cooking-Sc ... 779&sr=8-2
ae skrev:Nej, kanske borde köpa iofs. Tveksamt om Vila Santa fortfarande är det lämpliga dryckesvalet... Kanske ett sött rött eller sherry istället?
Bubblaren skrev:Jahaja,
..och vad rekommenderas till älgfärsbiffar som ska serveras som varmrätt??????????????????????????????????????????????????
Sjödin skrev:Jag klämde en Bandol häromveckan och jag vet inte jag... ???
Gott vin visst, men nej, inte till älg om ni frågar mig!
En Tjattenöffdypapp skulle jag nog hellre sikta in mig på.
Eller, varför inte en bra zinfandel? Till vissa vilträtter tycker jag Ravenswood (99 pix) brukar vara ett givet val, förutsatt att det är lite kraft i både kött och tillbehör.
Sjödin skrev:Jag klämde en Bandol häromveckan och jag vet inte jag... ???
Gott vin visst, men nej, inte till älg om ni frågar mig!
En Tjattenöffdypapp skulle jag nog hellre sikta in mig på.
Eller, varför inte en bra zinfandel? Till vissa vilträtter tycker jag Ravenswood (99 pix) brukar vara ett givet val, förutsatt att det är lite kraft i både kött och tillbehör.
Pomerol skrev:Bara för att du gick emot min Bandol så går jag emot din Ravenswood. Deras för 99 kr var riktigt tunn och tråkig när jag provade den senast, har tidigare varit bättre. Satsa hellre i så fall på deras från Lodi.
Och apropå Bandol, vilken drack du? Den jag rekomenderade är riktigt fyllig och smakrik.
Nej, vi får inte ha olika uppfattningar, alla ska tycka som jag.
Bubblaren skrev:Hmm, kanske ska jag gå på dina smaklökar, för inte heller jag var nöjd med Ravenswood senast, för tunn helt enkelt.
Nu är jag OT, men jag har besrällt boken + en bok av Heston Blumenthal. Nyfiken i en strut...ae skrev:Nej, kanske borde köpa iofs. Tveksamt om Vila Santa fortfarande är det lämpliga dryckesvalet... Kanske ett sött rött eller sherry istället?