Efter att ha spenderat en del tid bara läsandes så har det blivit dags att registrera sig.
På sista tiden så har ett visst vinintresse vuxit fram. Utmaningen är bara att jag även uppskattar stark mat (främst asiatiskt). Detta är en svår kombo för mig och jag vill därför be om tips på hur man kan kombinera dessa två.
Jag föredrar rödvin, men har väldigt svårt att hitta något som passar bra med lite starkare mat. Finns det några bra alternativ?
Vitt har jag dålig koll på, men efter att ha kikat runt en del så har jag köpt på mig några i hopp om att de idag (och/eller i framtiden) kan tänkas passa bra till lite hetare mat. De som ligger för lagring nu är,
Selbach-Oster Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Feinherb 2015 (nr 96111)
Schloss Lieser Brauneberger Juffer Riesling Kabinett 2016 (nr 91118)
Maximin Grünhäuser Abtsberg Riesling Kabinett 2016 (nr 95321)
Vitt har jag som sagt dålig koll på och egentligen inga preferenser. När det kommer till rött så finns det mest flaskor från Italien, Frankrike och Spanien i skåpen. Områdena varierar stort och jag kan inte påstå att jag har några direkta favoriter. Däremot köpte jag en flaska Copertino Riserva 2009 (nr 2077) för någon månad sedan och det är utan tvekan det "sämsta" vin som jag har druckit. Vi valde faktiskt att vaska det, vilket aldrig hänt förr. Det stank och smakade urin/stall, så här tar jag gärna snarare tips om vad jag ska se upp för, för att undvika göra liknande misstag igen
Prisklass? Säg upp till 250kr
Bra lagringsmöjligheter finns, så tar gärna tips på både viner för att dricka nu och för lagring
På sista tiden så har ett visst vinintresse vuxit fram. Utmaningen är bara att jag även uppskattar stark mat (främst asiatiskt). Detta är en svår kombo för mig och jag vill därför be om tips på hur man kan kombinera dessa två.
Jag föredrar rödvin, men har väldigt svårt att hitta något som passar bra med lite starkare mat. Finns det några bra alternativ?
Vitt har jag dålig koll på, men efter att ha kikat runt en del så har jag köpt på mig några i hopp om att de idag (och/eller i framtiden) kan tänkas passa bra till lite hetare mat. De som ligger för lagring nu är,
Selbach-Oster Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Feinherb 2015 (nr 96111)
Schloss Lieser Brauneberger Juffer Riesling Kabinett 2016 (nr 91118)
Maximin Grünhäuser Abtsberg Riesling Kabinett 2016 (nr 95321)
Vitt har jag som sagt dålig koll på och egentligen inga preferenser. När det kommer till rött så finns det mest flaskor från Italien, Frankrike och Spanien i skåpen. Områdena varierar stort och jag kan inte påstå att jag har några direkta favoriter. Däremot köpte jag en flaska Copertino Riserva 2009 (nr 2077) för någon månad sedan och det är utan tvekan det "sämsta" vin som jag har druckit. Vi valde faktiskt att vaska det, vilket aldrig hänt förr. Det stank och smakade urin/stall, så här tar jag gärna snarare tips om vad jag ska se upp för, för att undvika göra liknande misstag igen
Prisklass? Säg upp till 250kr
Bra lagringsmöjligheter finns, så tar gärna tips på både viner för att dricka nu och för lagring