This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Tack för snabbt svar .Det här var en kul gammal tråd som du letade upp!
Jag har massor av tips. Men för att förbättra träffsäkerheten börjar jag med ett par motfrågor:
Syftar du på restauranger för middag, lunch eller frukost? Vilken typ av mat gillar du/ni? Vilka veckodagar är ni där?
Avvisar du stjärnrestaurangerna p g a kostnaden eller för att du efterfrågar "mindre omfattande" måltider?
Jo, både jag och min fru gillar fine dining. Någonstans går väl det ihop med goda vinerDet låter som att du trots allt uppskattar fine dining! Och med risk för att tjata för döva öron, så vill jag ändå börja med att påpeka att restaurangerna Tim Raue (**), Facil (**) och Pauly Saal (*) samtliga erbjuder mycket prisvärda lunchmenyer! På kvällstid erbjuder Richard (*) moderat prissatt stjärnmat. Även Bandol sur Mer (*) och Nobelhart & Schmutzig (*) bör nämnas i sammanhanget!
Om jag sedan går vidare och faktiskt lyssnar på vad du säger och siktar på nivån under ovanstående, kan jag bl a rekommendera följande ställen:
För lunch (samtliga funkar även för middag):
Dos Palillos (Mitte): Lunch endast på lördagar. Underbar asiatisk mat i spansk tappning (tapas). Albert Raurich (tidigare på El Bulli) står bakom stället. Har systerrestaurang i Barcelona med stjärna.
Sasaya (Prenzlauer Berg): Fantastisk japansk mat, bl a Berlins bästa sushi.
The Bird (Prenzlauer Berg och Kreuzberg): Sannolikt Europas bästa hamburgare!
Si An (Prenzlauer Berg): Underbar vietnamesisk mat och himmelska shakes för nästan inga pengar alls! Inga bordsbokningar.
Monsieur Vuong (Mitte) : Modernare variant av ovanstående. Något dyrare och inte lika bra.
NENI (Charlottenburg): Hippt ställe med utsikt och mat från Mellanöstern.
Pasternak (Prenzlauer Berg): Traditionell rysk/judisk mat. Underbar söndagsbrunch!
För middag:
Heising (Charlottenburg): Mycket hemtrevlig familjerestaurang i den gamla skolan. Det klassiska franska köket, utan några moderna krusiduller!
Katz Orange (Mitte): Inneställe i ett f d östberlinskt bryggeri. Deras specialitet är olika typer av långkokt kött, t ex revben (utan ben) som stekts i tolv timmar.
Duke (Schöneberg/Charlottenburg): Mat på stjärnnivå till ungefär halva priset. Ambitiöst ställe.
Hostaria del Monte Croce (Kreuzberg): Italiensk helkväll i hemma hos-miljö. Mycket mat och dryck för lite pengar.
Dae Mon (Mitte): Koreansk fine dining på hög nivå.
Cookies Cream (Mitte): Undergroundrestaurang/klubbrestaurang med vegetarisk mat på stjärnnivå.
Crackers (Mitte): Klubbrestaurang med samma ägare som ovanstående
Chen Che (Mitte): Modern variant på det vietnamesiska/japanska köket
Long March Canteen (Kreuzberg): Modern variant av det traditionella kinesiska köket. Häftig lokal!
Jag har säkert glömt några som borde ha nämnts. Men här hittar du fler restaurangtips (inkl texter om några av ovanstående ställen): http://10243berlin.blogspot.se/search/label/restauranger
Glöm inte boka bord! I Berlin behöver man oftast inte ha så lång framförhållning, eftersom utbudet av restauranger är mycket större än i Sverige samtidigt som inte "alla" går på samma ställen, men på fredagar och lördagar är det i regel ett måste att boka. Tänk också på att frukost är ett trevligt alternativ till lunch och som oftast serveras långt in på eftermiddagen! Skippa hotellfrukosten och ät ute istället!
Kebab/shawarma är ett kapitel för sig och efterfrågar du tips angående den typen av mat är det bara att säga till!
Jäklar vad sugen jag blev på att återbesöka Berlin!Det låter som att du trots allt uppskattar fine dining! Och med risk för att tjata för döva öron, så vill jag ändå börja med att påpeka att restaurangerna Tim Raue (**), Facil (**) och Pauly Saal (*) samtliga erbjuder mycket prisvärda lunchmenyer! På kvällstid erbjuder Richard (*) moderat prissatt stjärnmat. Även Bandol sur Mer (*) och Nobelhart & Schmutzig (*) bör nämnas i sammanhanget!
Om jag sedan går vidare och faktiskt lyssnar på vad du säger och siktar på nivån under ovanstående, kan jag bl a rekommendera följande ställen:
För lunch (samtliga funkar även för middag):
Dos Palillos (Mitte): Lunch endast på lördagar. Underbar asiatisk mat i spansk tappning (tapas). Albert Raurich (tidigare på El Bulli) står bakom stället. Har systerrestaurang i Barcelona med stjärna.
Sasaya (Prenzlauer Berg): Fantastisk japansk mat, bl a Berlins bästa sushi.
The Bird (Prenzlauer Berg och Kreuzberg): Sannolikt Europas bästa hamburgare!
Si An (Prenzlauer Berg): Underbar vietnamesisk mat och himmelska shakes för nästan inga pengar alls! Inga bordsbokningar.
Monsieur Vuong (Mitte) : Modernare variant av ovanstående. Något dyrare och inte lika bra.
NENI (Charlottenburg): Hippt ställe med utsikt och mat från Mellanöstern.
Pasternak (Prenzlauer Berg): Traditionell rysk/judisk mat. Underbar söndagsbrunch!
För middag:
Heising (Charlottenburg): Mycket hemtrevlig familjerestaurang i den gamla skolan. Det klassiska franska köket, utan några moderna krusiduller!
Katz Orange (Mitte): Inneställe i ett f d östberlinskt bryggeri. Deras specialitet är olika typer av långkokt kött, t ex revben (utan ben) som stekts i tolv timmar.
Duke (Schöneberg/Charlottenburg): Mat på stjärnnivå till ungefär halva priset. Ambitiöst ställe.
Hostaria del Monte Croce (Kreuzberg): Italiensk helkväll i hemma hos-miljö. Mycket mat och dryck för lite pengar.
Dae Mon (Mitte): Koreansk fine dining på hög nivå.
Cookies Cream (Mitte): Undergroundrestaurang/klubbrestaurang med vegetarisk mat på stjärnnivå.
Crackers (Mitte): Klubbrestaurang med samma ägare som ovanstående
Chen Che (Mitte): Modern variant på det vietnamesiska/japanska köket
Long March Canteen (Kreuzberg): Modern variant av det traditionella kinesiska köket. Häftig lokal!
Jag har säkert glömt några som borde ha nämnts. Men här hittar du fler restaurangtips (inkl texter om några av ovanstående ställen): http://10243berlin.blogspot.se/search/label/restauranger
Glöm inte boka bord! I Berlin behöver man oftast inte ha så lång framförhållning, eftersom utbudet av restauranger är mycket större än i Sverige samtidigt som inte "alla" går på samma ställen, men på fredagar och lördagar är det i regel ett måste att boka. Tänk också på att frukost är ett trevligt alternativ till lunch och som oftast serveras långt in på eftermiddagen! Skippa hotellfrukosten och ät ute istället!
Kebab/shawarma är ett kapitel för sig och efterfrågar du tips angående den typen av mat är det bara att säga till!
Det är svårt att bara nämna tre... Som du kanske känner till uppfanns den "moderna kebaben" i Berlin och det fullkomligt kryllar av ställen med den här typen av mat. Och oavsett om det är i turkisk eller arabisk regi och oavsett om det är kyckling- eller kalvkött, så är lägstanivån väldigt hög! Jag vågar påstå att random tunnelbaneställe håller högre klass än de bästa i Sverige. Om jag bara får nämna ett ställe måste det nog bli Mustafa's Gemüse Kebap vid U-bahnhof Mehringdamm (Kreuzberg). Det är ett enkelt gatukök som har fått legendstatus och det är nästan alltid (minst) 40 minuters kö... Och ja, det är värt att vänta på. Deras hemsida (http://www.mustafas.de) är för övrigt ganska kul!har du en topp tre vad gäller kebab/shawarma så vore även det uppskattat
Lutter & Wegner är tveklöst en klassiker! Bra på vin också. Men jag skulle nog inte ta med dem på en lista över de bästa / mest intressanta restaurangerna i Berlin.Lutter & Wegner är en av mina Berlinfavoriter. Wienerschnitzel, Sauerbraten, gulasch.
Adlon!Hej @MartinE, vi ska till Berlin 21-24/4, 4 killar. Vart kan du rekommendera att bo?