Krasnojarsk
Medlem
Tja!
Vad är det egentligen för fel när en Priorat (2003 Finca el Puig, första flaskan för mig) helt dör efter två timmar på karaff? Hällde upp den för att lufta, tog ett glas samtidigt för att kolla skillnaden, men efter 2h smakade den absolut ingenting, förutom tanninerna som hänger kvar. Skaffade den här flaskan i november, har legat i rumstemperatur om det spelar någon roll. Är det bara så att vissa inte klarar ens 1-2 timmar dekantering? Jag tänkte direkt att ett mycket strävt, femtonprocentigt vin borde klara detta.
Vore roligt att höra lite anledningar, jag gissar att vinet inte borde vara helt kasst "inherent", även fast det kanske inte var det roligaste även från dekantering (och jag visste att det kanske inte skulle bli "bättre", men det är helt oigenkännligt).
Pelle
Vad är det egentligen för fel när en Priorat (2003 Finca el Puig, första flaskan för mig) helt dör efter två timmar på karaff? Hällde upp den för att lufta, tog ett glas samtidigt för att kolla skillnaden, men efter 2h smakade den absolut ingenting, förutom tanninerna som hänger kvar. Skaffade den här flaskan i november, har legat i rumstemperatur om det spelar någon roll. Är det bara så att vissa inte klarar ens 1-2 timmar dekantering? Jag tänkte direkt att ett mycket strävt, femtonprocentigt vin borde klara detta.
Vore roligt att höra lite anledningar, jag gissar att vinet inte borde vara helt kasst "inherent", även fast det kanske inte var det roligaste även från dekantering (och jag visste att det kanske inte skulle bli "bättre", men det är helt oigenkännligt).
Pelle