Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vinförslag i hummerbisque?

The Wall

Medlem
Torr sherry låter optimalt om man går på sherry. Chablis, sauvignon blanc (tex Gato Negro) eller den Muscadet som @m_trobeck föreslår om man går på vitvinsspåret. Det är väl främst syran och inget annat (som tex restsötma eller ekfat) man efterfrågar i det vita vinet. Konjak borde väl även fungera bra om man är varsam med doseringen.
 

Poussard

Medlem
Torr sherry låter optimalt om man går på sherry. Chablis, sauvignon blanc (tex Gato Negro) eller den Muscadet som @m_trobeck föreslår om man går på vitvinsspåret. Det är väl främst syran och inget annat (som tex restsötma eller ekfat) man efterfrågar i det vita vinet. Konjak borde väl även fungera bra om man är varsam med doseringen.
Fast sherry har ju superlåg syra.
 

johan636

Medlem
Förvisso, men för just sherry (fino och amontillado) brukar den, liksom konjak, tjänstgöra som smakförstärkare. För vita viner brukar det väl normalt vara syran man efterfrågar.
Den ena ersätter inte den andra, någon form av syra lär du ha i även om du smaksätter den med konjak eller sherry.
 

Adam Frisch

Vinmakare
Jag har alltid tyckt att rätt alkoholhaltiga viner med kanske en touch av sötma passar bra till bisque. Som ett portvin eller kanske nån late harvest grej.
 
Trådskapare
P
Preppar i kväll. Kom inte fram till något klockrent, så får gå ner i källaren och se vad som finns. Har dock "tyvärr" nog bara någon procent vanligt vitt i källaren....
Blev en ganska torr riesling från Alsace som jag fått med som bonusvin på något annat inköp (Michael Fonne). Fullt godkänd, men funderar fortfarande på om inte en Gewurztraminer hade varit bättre...
 
Blev en ganska torr riesling från Alsace som jag fått med som bonusvin på något annat inköp (Michael Fonne). Fullt godkänd, men funderar fortfarande på om inte en Gewurztraminer hade varit bättre...
Kul att det fungerade. Som med både mat och dryck så är det ju tyvärr svårt att veta utan att pröva sida vid sida. Du får göra dubbel sats sås till nästa rätt 😁
 
Toppen